Είμαστε «εκεί στη Β΄ εθνική μαζί με τον…»

3 Min Read

Την ώρα που η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν να προβάλλουν το δικό της αφήγημα επιτυχίας (success story), έρχεται ένας ακόμη δείκτης, από αυτούς που αποδέχονται όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, να μας προσγειώσει αποτόμως. Πρόκειται για τον δείκτη παγκόσμιας …μιζέριας που καταρτίζει κάθε χρόνο το διεθνές οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, τον Misery Index. Όπου η ελληνική οικονομία «αναβαθμίζεται» επί τα χείρω. Δηλαδή «ανεβαίνει», ως προς τις προοπτικές του 2018, κατά μια θέση στην κλίμακα μιζέριας.

Από την έκτη θέση, που βρισκόμασταν την προηγούμενη χρονιά, φέτος «κατακτήσαμε» την πέμπτη θέση στην κατάταξη με τις πιο μίζερες οικονομίες. «Μετείχαμε» δηλαδή να εκτοπίσουμε την Ουκρανία. Και να ανέβουμε στην πεντάδα, της οποίας ηγείται η Βενεζουέλα, χώρα πρότυπο για πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ, και έπονται η Νότια Αφρική, η Αργεντινή και η Αίγυπτος. Αν αυτό σας παρηγορεί, στην πέμπτη θέση έχουμε και συγκάτοικο. Την γείτονα και σύμμαχο Τουρκία. Όπου οι αλλοτινές επιτυχίες του «σουλτάνου» Έρντογαν έχουν γυρίσει «τούμπα». Γεγονός που εξηγεί και την ανάγκη του να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης της χωράς του. Καταφεύγοντας στις προκλήσεις στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ και στους «τσαμπουκάδες» κατά των Κουρδών της Συρίας.

- Advertisement -

Για να είμαστε δίκαιοι, για την κατάταξη της χωράς μας στον κατάλογο των εθνικών οικονομιών με τις πιο μίζερες προοπτικές , ασφαλώς και δεν ευθύνεται μόνον η σημερινή κυβέρνηση. Έχουν βάλει το χεράκι τους και πολλές προηγούμενες. Αλλά να μη μας προκαλούν και όλας, αυτοί που σήμερα έχουν την εξουσία, προσπαθώντας να μας δείξουν την ίδια τα ζωή μας μέσα από …μαγικούς καρπέτες, με τελείως παραποιημένες εικόνες. Λες και δεν γνωρίζει ο κάθε ένας από μας αν η ζωή του έχει γίνει πράγματι καλύτερη ή χειρότερη.

Κατά τούτο οι σημερινοί εξουσιαστές μας κάνουν ό,τι ακριβώς κάνει και ο Έρντογαν. Ενώ η χώρα βρίσκεται «εκεί στη β εθνική», μαζί με τον …Μαδούρο, λόγω της κατάστασης ως προς την άνοδο του κόστους διαβίωσης και το ύψος της ανεργίας, προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή μας αλλού. Στο πράγματι υπαρκτό και πράγματι τεράστιο σκάνδαλο των φαρμάκων, το οποίο επιχειρούν, με λαθροχειρίες να το στρέψουν σε πολιτικό.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση