«Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» σήμερα στην Κοζάνη: Πεζοδρόμηση οδών – δωρεάν mini bus – carfree street music

2 Min Read

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, συμμετέχει σήμερα Τρίτη 22 Σεπτέμβρη,  στον εορτασμό της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

Στην εν λόγω δράση   συμμετέχουν κάθε χρόνο οι αρχές πολλών πόλεων, που κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και να κινούνται πεζοί.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, απαγορεύεται σήμερα η κίνηση των οχημάτων σε μέρος του εμπορικού κέντρου της πόλης από τις 15.00 μέχρι τις 21.00, δημιουργώντας έτσι μια  περιοχή πεζόδρομου (οδοί Μακεδονομάχων, Παγούνη, Καρακάση, Ζαφειράκη και Συντεχνιών). Η Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης θα ρυθμίζει την κυκλοφορία για τα οχήματα και τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης, σταθερός υποστηρικτής του θεσμού εδώ και χρόνια, παρέχει για σήμερα 22 Σεπτέμβρη δωρεάν τη χρήση των mini bus καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των γραμμών για όλους τους επιβάτες.

Μεταξύ 19.00 και 20.00, οι πολίτες θα κάνουν τη βόλτα τους στην πεζοδρομημένη αγορά της πόλης υπό τους ήχους της «Συνωμοσίας των Κρουστών» του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης. Αμέσως μετά, ο μουσικός Σωτήρης Κουτσουνάνος θα παρουσιάσει ένα jazz – funk street music πρόγραμμα στον πεζόδρομο της πλατείας Νίκης. Στις δράσεις θα τηρηθούν όλα τα μέτρα πρόληψης διάδοσης του covid-19.

Η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν επιτρέπει φέτος την πραγματοποίηση της πανηγυρικής Τελετής Λήξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Πλατεία Νίκης. Για το λόγο αυτό θα μεταδοθεί βιντεοσκοπημένη, στις 20.30 μέσα από το κανάλι του Δήμου Κοζάνης στο youtube. Γυμναστήρια της πόλης χορεύουν στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, υπό το συντονισμό του youtuber Τόλη Τσιρούδη.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση