Ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση και την ενέργεια την Κυριακή στην Κοζάνη

2 Min Read

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να μην χάσουν την ευκαιρία, ώστε να ενημερωθούν για τα θέματα της απολιγνιτοποίησης και τις επιπτώσεις της απηύθυναν οι διοργανωτές της ημερίδας που θα γίνει αυτή την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Κοζάνη στις 11 το πρωί.
Μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την βιαστική απολιγνιτοποίηση από το 2023, η Δυτική Μακεδονία είναι αναστατωμένη από όλα όσα έχουν δει έως τώρα το φως της δημοσιότητας.
«Όλες οι μελέτες έως τώρα δείχνουν μαύρα σημάδια για την Δυτική Μακεδονία. Μιλάμε για ιδιωτικοποίηση, ενώ το φυσικό αέριο που θα μπει ως καύσιμο θα είναι ακριβότερο κάτι που θα πληρώσουν και οι καταναλωτές της ενέργειας» ανέφερε ο επικεφαλής της ΑΡΣΥ Στέφανος Πράσσος.
Από την πλευρά του το μέλος της Εργατικής Λέσχης, Αβραάμ Ασπράγκαθος τόνισε ότι «το κλείσιμο των εργοστασίων θα φέρει έναν κοινωνικό μαρασμό. Όπου έχουν κλείσει εργοστάσια έχει γίνει το ίδιο πράγμα. Θέλουμε να χτυπήσουμε το καμπανάκι».
Στόχος των διοργανωτών είναι να δημιουργηθεί ένας πόλος αντίστασης από φορείς και πολίτες και να αναληφθούν πρωτοβουλίες και δράσεις που θα περάσουν το μήνυμα κατά της βίαιης απολιγνιτοπίησης και της καθόλου δίκαιης μετάβασης
«Καλούμε τον κόσμο να παραβρεθεί ο κόσμος για να πιέσουμε σε τέτοιο βαθμό που θα φέρει αποτελέσματα» είπε ο συνταξιούχος Θεοδόσης Καδόγλου, ενώ ο Θόδωρος Καρώνης
Θόδωρος Καρώνης, πρώην στέλεχος της ΔΕΗ ανέφερε ότι σκοπός είναι «να αναδειχθούν οι μισές αλήθειες και τα ολόκληρα ψέματα για την μεταλιγνιτική εποχή, χωρίς να εξυπηρετείται κανένα συμφέρον μεγάλο παρά μόνον τα συμφέροντα των πολιτών».
Η ημερίδα θα έχει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα μιλήσουν οι Χρήστος Κολοβός, Μίμης Σωτηρόπουλος και Γιώτα Σταθά, ενώ στο δεύτερο οι Λεωνίδας Βατικιώτης, Σαράντος Αλεξανδρής και Κώστας Ασαλουμίδης.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση