Είναι ή κάνουν τη Μενεγάκη;

2 Min Read

Θυμάστε που κάποτε αφελώς αναρωτιόμασταν αν η Μενεγάκη είναι τόσο χαζή που μπερδεύει τα φύκια με τις μεταξωτές κορδέλες; Η γυναίκα ήταν τόσο ξύπνια που έχτισε καριέρα πάνω στις  επιμελώς ατημέλητες ερωτήσεις της για το διάσημο ψάρι λούτσο, βρίσκοντας έτσι μια για πάντα το κλειδί της εισόδου στα σαλόνια μας. Παρίστανε ότι είναι μια απο εμάς. Πέρασε αρκετός χρόνος και μια απόσταση χιλιάδων ευρώ, για να καταλάβουμε ότι δεν ήταν.

Κάπως έτσι συμβαίνει και με κάποια κυβερνητικά στελέχη. Λίγο τα βλαχοαγγλικά του πρωθυπουργού, λίγο οι γκάφες στα social media, λίγο οι μεταφράσεις google translate σε επίσημα έγγραφα συνδέουν το Μέγαρο Μαξίμου με τη Μενεγάκη. Άραγε, λοιπόν, τα κυβερνητικά στελέχη είναι Μενεγάκη ή κάνουν τη Μενεγάκη; Γιατί στη μεν μια περίπτωση μιλάμε για σχέδιο του επίτηδες με στόχο την καρδιά και την ψήφο μας. Στη δεύτερη, όμως, μιλάμε για μείγμα τεμπελιάς και άγνοιας.

Αν, λοιπόν, ισχύει το δεύτερο, είναι κάποιοι που ζουν ανάμεσά μας και όπως οι περισσότεροι απο εμάς δεν μιλούν καλά αγγλικά, δεν θέλουν να ξυπνούν νωρίς το πρωί, δεν καταλαβαίνουν εύκολα τους αριθμούς, ξεχνούν να δηλώσουν στην εφορία μερικά ακίνητα και πολλές χιλιάδες ευρώ και πολλά άλλα που τους καθιστούν μεν οικείους, σίγουρα, όμως, όχι και τόσο κατάλληλους για όσα έχουν αναλάβει. Αν, όμως, ισχύει το πρώτο, αποδεικνύεται στρατηγική η επιλογή ενός φαν της Μενεγάκη στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού.

Μοιραστείτε την είδηση