“Είναι μικροπρέπεια να ασχολούμαστε με το που θα γίνει η συναυλία” δήλωσαν τα στελέχη της ΔΕΗ

2 Min Read

Για τον εορτασμό των 60 χρόνων των λιγνιτωρυχείων η ΔΕΗ διοργανώνει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου μεγάλη συναυλία στην οποία θα συμμετέχει ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος και θα τον συνοδεύουν γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Λάκης Χαλκιάς και ο Κώστας Μακεδόνας.

Συνέντευξη τύπου για το θέμα έδωσε την Παρασκευή ο διευθυντής λειτουργικής υποστήριξης του ΛΚΔΜ Δημήτρης Ζαραφίδης. Ο κ. Ζαραφίδης τόνισε ότι για πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο και σηματοδοτεί τη σημασία που δίνει η Επιχείρηση στην περιοχή που στήριξε την ηλεκτροδότηση της χώρας και εξασφάλισε φθηνή ηλεκτρική ενέργεια. “Σε αυτό το εθνικό καύσιμο οφείλεται η επάρκεια και η μη εξάρτηση” δήλωσε ο κ. Ζαραφίδης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επιπτώσεις της εξόρυξης λιγνίτη, θετικές και αρνητικές.

- Advertisement -

“Γι’ αυτό αξίζει να γιορτάσουμε τα 60 χρόνια της εξόρυξης αυτού του κοιτάσματος” είπε ο Δ. Ζαραφίδης,κάνοντας μια μεγάλη αναφορά σε ιστορικά στοιχεία σε ότι αφορά στο λιγνίτη.

Σε ότι αφορά στο θέμα που προέκυψε με το δήμο Εορδαίας ο κ. Ζαραφίδης δήλωσε πως η εκδήλωση γίνεται σε τέτοια περίοδο που δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στην Πτολεμαϊδα για να τη φιλοξενήσει, ενώ από την πλευρά του ο διευθυντής του ΛΚΔΜ Σ. Παλαβός δήλωσε ότι “ο εορτασμός των 60 χρόνων είναι πέρα από διοικήσεις και από δημάρχους. Είναι μικροπρέπεια να ασχολούμαστε αν θα γίνει στην Κοζάνη, ή στην Πτολεμαΐδα. Στην Κοζάνη, γίνεται καθαρά για λόγους χωροταξικούς».

Μοιραστείτε την είδηση