Ηρεμία πριν την καταιγίδα για την μάχη των εκλογών του 2023 στο Δήμο Κοζάνης- Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα

3 Min Read

Από τη στήλη «Κουβεντούλες» της καθημερινής έντυπης έκδοσης του “Χρόνου”

Δώδεκα χρόνια παρουσίας στην πολιτική και κοινωνική ζωή του Δήμου Κοζάνης, συμπληρώνει φέτος η Δημοτική Κίνηση “Κοζάνη – Τόπος να ζεις” και θα το γιορτάσει την Κυριακή στις 7:00 το απόγευμα στο καφέ” Γραμμές – The green wagon” στον σταθμό του ΟΣΕ.

Σε μια εκδήλωση με προεκλογικό άρωμα καθώς για την ώρα ο Χάρης Κουζιάκης είναι ο μοναδικός “σίγουρος” υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές.

///

Και το λέμε αυτό γιατί την ίδια ώρα,  θα λέγαμε πως παρατηρείται μια παγωμάρα και μια στάση αναμονής, σε σχέση με όσους κατά καιρούς έχουν εκδηλώσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το ενδιαφέρον τους να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών, για το Δήμο Κοζάνης.

Από πλευράς στελεχών που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, εκτός του Θόδωρου Σιόγκα δεν υπάρχει ακόμη άλλο όνομα που να έχει βγει στην επιφάνεια με σοβαρές προοπτικές . Εκτιμάται πως σημαντικές  εξελίξεις θα έχουμε όσο πλησιάζουμε το χρόνο των Εθνικών εκλογών και κλείσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Πληροφορίες κάνουν λόγο επίσης πως ο Κυριάκος Μιχαηλίδης θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος .

///

Στην πλευρά της σημερινής Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας έχει δηλώσει πως την άνοιξη του 2023 θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος,  με τη Νούλα Τουμπουλίδου να είναι αυτή, που πολύ εκτιμούν πως θα πάρει τη σκυτάλη, αν τελικά δεν συνεχίσει ο Δήμαρχος.

Ερωτηματικό είναι η στάση της παράταξης του Βαγγέλη Σημανδράκου και το πως θα κινηθεί στις επόμενες εκλογές δεδομένου ότι δεν φαίνεται πως θα θελήσει να κατέλθει αυτόνομα, χωρίς τον Προέδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

///

Eρωτηματικό υπάρχει και για το νέο σχήμα, που φαίνεται να ετοιμάζεται όπου εκεί κυρίως ακούγεται το όνομα του Γιάννη Κοκκαλιάρη και των νυν δημοτικών συμβούλων  Κώστα Κυριακίδη, Γιάννη Ιωαννίδη και Κώστα Κουρού, χωρίς να είναι δεδομένο αν θα προχωρήσει και με ποιο τρόπο.

///

Τέλος στα πρόσωπα που έχουν ακουστεί οτι ενδιαφέρονται για το Δήμο Κοζάνης είναι και ο Σταύρος Καμπουρίδης, χωρίς όμως να έχει προβεί σε κάποια επίσημη τοποθέτηση.

Ο «Χρονογράφος»

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,
Μοιραστείτε την είδηση