Ισόβια στη μάνα και στον πατριό του Κωστή Πολύζου

1 Min Read
Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά, το θρίλερ της φρικτής δολοφονίας του Κωστή Πολύζου έριξε τίτλους τέλους.

Ο πατριός αλλά και η ίδια του η μητέρα κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Διατηρήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και για τους δύο, αφού δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Ο Εισαγγελέας ήταν “καταπέλτης” κατά την αγόρευση του. Ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην πρωτόδικη απόφαση και σε στοιχεία που θεωρούνται κατά την γνώμη του, αδιάσειστα. Έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το πτώμα του Κωστή Πολύζου βρέθηκε χωρίς παπούτσια και τόνισε την αδιαφορία της μητέρας του.

“Τον στραγγάλισαν”…

Κατά την πρότασή του ο Εισαγγελέας ανέφερε για πρώτη φορά ότι ο Κωστής Πολύζος δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό. Για τα κίνητρα των δραστών είπε ότι ήταν οι μεταξύ τους εντάσεις αλλά και οικονομικά και κατέληξε: Αντί να βοηθήσουν το παιδί να ορθοποδήσει, το κατέστρεψαν οικονομικά.

Για τη δολοφονία του Κωστή και την αποκάλυψη της αλήθειας, το “Τούνελ” έδωσε έναν μεγάλο και πολύχρονο αγώνα. Η Αγγελική Νικολούλη ήταν από τους βασικούς μάρτυρες στη δίκη αυτή.

Δείτε λεπτομέρειες ΕΔΩ

Μοιραστείτε την είδηση