Ιστορίες σε μικρό μπουκάλι

2 Min Read

Την πρώτη της συλλογή μικρών ιστοριών ή αλλιώς μικρομυθοπλασίας παρουσίασε η Ελένη Δεληβοριά το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Καφέ Μπλε Ελάφι. Για τις οκτώ ιστορίες της μίλησαν η Επίκουρη Καθηγήτρια του ΑΠΘ Ιωάννα Κωσταρέλλα και η νηπιαγωγός Βάϊα Λαμπροπούλου.

Η Ελένη Δεληβοριά αναφέρθηκε στο τι είναι η μικρομυθοπλασία, ποιοι σημαντικοί την υπηρέτησαν με πρώτο και καλύτερο τον Έρνεστ Χέμινγκουει κι έδωσε τα βασικά της χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

“Δεν είναι ο αριθμός που βγαίνει από την καταμέτρηση των λέξεων στο Word, αλλά η ποιότητα των λέξεων που μετράει” ανέφερε η Ιωάννα Κωσταρέλλα. “Αυτό που αρέσει σε όλους μας είναι μια καλή ιστορία. Οι καλές ιστορίες έρχονται σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη – όλα τα μήκη και τις μορφές. Εάν ένα μυθιστόρημα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα γεύμα δέκα πιάτων, και μια σύντομη ιστορία ως ένα εξαιρετικό σάντουιτς τότε ένα microfiction μπορεί να είναι μια εξαιρετική τρούφα σοκολάτας. Σε όρους φαγητού. Σε όρους αρώματος, ένα άρωμα σε μικρό μπουκάλι”  συνέχισε.

Η κ. Κωσταρέλλα στάθηκε στη συνεργασία της Ελένης Δεληβοριά με το “Χρόνο” μέσα απο τα “Τηλεγραφήματα” της 22ης σελίδας που ξεκίνησαν πέρυσι κι έγιναν σύντομα μια αγαπημένη στήλη.

Απο την πλευρά της η Βάϊα Λαμπροπούλου με θεατρικότητα και συναίσθημα επέλεξε μικρά σημεία απο τις οκτώ ιστορίες της Ελένης Δεληβοριά για να διαβάσει, ενώ τόνισε ότι είναι το συναίσθημα που βγάζουν αυτές οι μικρές ιστορίες που μετράει.

Μοιραστείτε την είδηση