Ιστορική στιγμή: Σβηστές για πρώτη φορά ταυτόχρονα όλες οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στην περιοχή

1 Min Read

Ιστορική στιγμή για τη ΔΕΗ, το λιγνίτη και την περιοχή. Για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 50′ (με την επιφύλαξη κάποιου μπλάκ άουτ) , όλες οι  λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ της περιοχής είναι εκτός λειτουργίας, με το λιγνίτη της περιοχής να μη συμμετέχει καθόλου στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.

Τις τελευταίες μέρες  ήταν σε λειτουργία η μονάδα 4 του Αγίου Δημητρίου, που τις τελευταίες ώρες έσβησε σε προγραμματισμένη συντήρηση, που αναμένεται να κρατήσει αρκετές ημέρες.

- Advertisement -

Υπενθυμίζουμε πως ο ΑΗΣ Καρδιάς δεν λειτουργεί καθώς “κρατά” ώρες για τον ερχόμενο χειμώνα και την Τ/Θ Πτολεμαίδας, ο ΑΗΣ Αμυνταίου έχει κλείσει οριστικά, ο ΑΗΣ Μελίτης έχει προβλήματα Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, αφού τροφοδότησε την πόλη της Κοζάνης με τηλεθέρμανση και με δεδομένες τις συνθήκες της αγοράς επιλέχθηκε να μπει σε προγραμματισμένη συντήρηση.

Μια εικόνα από το μέλλον μπορεί να πει κανείς για το καύσιμο που υπήρξε πυλώνας του εξηλεκτρισμού της χώρας και στήριξε όσο τίποτα την ανάπτυξη της χώρας και της τοπικής οικονομίας και θα είναι για πάντα άρρηκτα συνδεδεμένο με την Κοζάνη και την Πτολεμαίδα.

Η φωτογραφία από παλαιότερες μέρες…

Γιάννης Κωσταρέλλας

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση