Ήταν το κλίμα στραβό το… έφαγε και ο γάϊδαρος

1 Min Read

Το θέμα της διαβούλευσης και των τελικών προτάσεων του Δήμου Κοζάνης για το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (σχετικό ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο).
Είναι, όμως, προφανές ότι όση καλή θέληση κι αν υπάρχει, υπό αυτές τις συνθήκες αν επιμένουμε να συζητάμε για διαβούλευση, μάλλον κοροϊδεύομαστε. Πολύ δε περισσότερο αν μιλάμε για συμμετοχή των πολιτών και διαδικασίες που εμπλέκουν τη βάση.
Το σοβαρότερο θέμα για την περιοχή του ενεργειακού λεκανοπεδίου, αυτό που αφορά στις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, δεν μπορεί να συζητιέται μέσα από τις οθόνες των τηλεδιασκέψεων.
Επομένως, οι χαράσσοντες τη στρατηγική και οι έχοντες κάποιο ρόλο σε αυτή θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τις κινήσεις τους. Αν δεν μεταθέσουν τις ημερομηνίες για τις μέρες που θα μπορεί να εξασφαλιστεί μια κάποια κανονικότητα, θα διαπράξουν ένα ολέθριο λάθος. Αυτό του αποκλεισμού της κοινωνίας από όσα την αφορούν. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες του κορωνοϊού μπορούν να δικαιολογήσουν στο κάτω-κάτω μια τέτοια επιλογή.

Μοιραστείτε την είδηση