Κ. Χατζηδάκης: Άνω των 5 δισ. ευρώ η χρηματοδότηση της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης- Το πρόγραμμα της Δίκαιης Μετάβασης θα κατατεθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή περί τα τέλη του έτους

1 Min Read

Χρηματοδότηση πάνω από 5 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια για την στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης παρουσιάζοντας το σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης, που εγκρίθηκε χθες  από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση έως το τέλος Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα της Δίκαιης Μετάβασης θα κατατεθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή περί τα τέλη του έτους και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 16 μεγάλες επενδύσεις σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, που όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης θα δημιουργήσουν έως 8.000 θέσεις εργασίας, ενώ ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι μέσω του προγράμματος που ανακοινώθηκε, θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα χαθούν λόγω της απολιγνιτοποίησης.

Ο υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Δυτική Μακεδονία και η Μεγαλόπολη θα έχουν μια δίκαια μετάβαση, ακριβώς γιατί υπάρχει ένα ολιστικό πρόγραμμα, μια στήριξη με Ευρωπαϊκούς και με εθνικούς πόρους, αλλά και ένα ήδη εκδηλωμένο ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές – σοβαρούς, Έλληνες και ξένους- να πάνε να επενδύσουν σε περιοχές που ήταν μέχρι τώρα ενεργειακή μονοκαλλιέργεια, σχεδόν».

 

 

www.worldenergynews.gr – energypress

Μοιραστείτε την είδηση