Κ. Τσαλίκης: Εύφλεκτα τα υλικά και δύσκολη στην κατάσβεση η φωτιά στα Ηπειρώτικα

2 Min Read

Τρείς ώρες χρειάστηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της πόλης, για να κατασβήσουν την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης, σε διώροφη κατοικία σε πυκνοδομημένη συνοικία στα Ηπειρώτικα της Κοζάνης.

Κωνσταντίνος Τσαλίκης, Αρχιπύραρχος και Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσαλίκης, Αρχιπύραρχος και Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας, ανέφερε πως στις 7.35 το απόγευμα της Πέμπτης, ενημερώθηκαν για μια πυρκαγιά στη σοφίτα κατοικίας στην οδό Δερβενακίου 7 στα Ηπειρώτικα και η επέμβαση ήταν άμεση. 

Δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης αλλά και ενισχύσεις από όμορες υπηρεσίες της Νεάπολης, της Πτολεμαΐδας και των Σερβίων, κατέφθασαν στο σημείο, καθώς χρειαζόντουσαν μεγάλες ποσότητες νερού για την κατάσβεση της φωτιάς.

«Ήταν δύσκολη η κατάσβεση της, λόγω των υλικών που ήταν επενδυμένη η σκεπή αλλά και η σοφίτα εσωτερικά» τόνισε ο κ. Τσαλίκης και στη συνέχεια σημείωσε πως υπήρχαν πάρα πολύ εύφλεκτα υλικά, με πισσόχαρτο εξωτερικά και εσωτερικά κατά πάσα πιθανότητα φελιζόλ και ξύλινη επένδυση. «Αυτό δυσκόλεψε πάρα πολύ την κατάσβεση της φωτιάς και ενώ έπεφτε το νερό, η καύση συνεχιζόταν» τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας πως σε αυτό που επικεντρώθηκαν εξαρχής, ήταν να μην εξαπλωθεί η φωτιά στα διπλανά κτίρια καθώς πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Είχαν εκκενώσει προληπτικά μια διπλανή οικοδομή και δεν κινδύνεψε κανένας άνθρωπος. 

«Προσβλήθηκε μόνο ο χώρος της σοφίτας, αλλά τα υλικά ήταν πάρα πολύ εύφλεκτα και δημιουργούσαν έντονους καπνούς. Δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε χωρίς αναπνευστικές συσκευές» τόνισε ο κ. Τσαλίκης.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη σοφίτα της διώροφης οικίας, κατασβέστηκε λίγο μετά το 10 το βράδυ, ενώ τα αίτια της παραμένουν άγνωστα και ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης.  Οι  ζημιές από τη φωτιά ακόμη δεν έχει εκτιμηθεί.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση