Κ. Βέττα για voucher ΚΔΑΠ: εμπαιγμός της Κυβέρνησης προς τις οικογένειες των δικαιούχων

2 Min Read
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα

Το θέμα των οικογενειών που αποκλείστηκαν από το δικαίωμα καταβολής Voucher με αποτέλεσμα 84.200 παιδιά σε όλη την χώρα να μην μπορούν να ακολουθήσουν πρόγραμμα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, φέρνει στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με κατάθεση επίκαιρης ερώτησης 54 βουλευτών. Την ερώτηση συνυπογράφει και η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα.

Η κ. Βέττα μιλά για «εμπαιγμό γονιών, παιδιών και δομών ΚΔΑΠ από την κυβέρνηση» και αναφέρει πως μόνο στην Δυτική Μακεδονία, ο αριθμός των αποκλεισμένων παιδιών από τις δομές αυτές ανέρχεται σε 4000 εκ των οποίων τα μισά βρίσκονται στην ΠΕ Κοζάνης.

«Από τη μια η ΕΕΤΑΑ, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του φετινού προγράμματος, περιέλαβε μια θολή αναφορά ότι με προσθήκη χρημάτων από τους προϋπολογισμούς των Υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα δοθούν 10.500 επιπλέον vouchers για ΚΔΑΠ (από τα 49.500 που ανέφερε η ανακοίνωση) και θα αυξηθούν στα 60.000. Από την άλλη, η κα Μιχαηλίδου δηλώνει διαρκώς ψευδώς ότι δόθηκαν φέτος για ΚΔΑΠ 60.000 vouchers, όσα και πέρυσι (που είχαν μείνει εκτός «μόνον» 53.000 παιδιά)» αναγράφεται στο κείμενο της ερώτησης.

Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Οι υπουργοί καλούνται να απαντήσουν στο αν θα δοθούν άμεσα επιπλέον vouchers για ΚΔΑΠ ώστε να εγγραφούν σε δομές με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς και αν θα χρησιμοποιήσουν προς τούτο τον π/υ του ενιαίου προγράμματος που δεν θα απορροφηθεί λόγω έλλειψης θέσεων σε βρεφικούς σταθμούς και ΚΔΑΠΑμεΑ, προσθέτοντας και πόρους από τους τακτικούς προϋπολογισμούς των Υπουργείων τους, όπως ανέφερε το Δελτίο Τύπου της ΕΕΤΑΑ.

Όλγα Τουφεγγοπούλου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση