Κ. Βέττα: «Να τροποποιηθεί άμεσα το ύψος των αποζημιώσεων για την καλλιέργεια της Ροδακινιάς»

1 Min Read

«Οι αγροτικοί σύλλογοι ζητούν άμεση τροποποίηση των αποζημιώσεων για την  εφαρμογή του ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ στην καλλιέργεια της Ροδακινιάς»

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Βέττα Καλλιόπη κατέθεσε αναφορά προς τον κ. Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με συνημμένη την από 29.01.2024 επιστολή των Αγροτικών  Συλλόγων Βελβεντού, Νάουσας και Σκύδρας, αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει  στην αποζημίωση της Ροδακινιάς, καθώς για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ το νέο Πρόγραμμα δεν  αποζημιώνει ούτε καν τα κόστη εφαρμογής του.

- Advertisement -

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, η  αποζημίωση στη Ροδακινιά ορίζεται στο νέο Πρόγραμμα με υπολογισμούς προηγούμενης  δεκαετίας, επομένως οι αγροτικοί σύλλογοι ζητούν άμεση τροποποίηση του ύψους εφαρμογής  του ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ στην καλλιέργεια της Ροδακινιάς, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία για  τον αυθαίρετο ορισμό των αποζημιώσεων, που ακυρώνει στην πράξη μια συλλογική  προσπάθεια παραγωγής φρούτων με όρους βιωσιμότητας.

Η κ. Βέττα ζήτησε την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου, ώστε να μην ακυρωθεί στην πράξη μια συλλογική προσπάθεια παραγωγής φρούτων με όρους βιωσιμότητας.

Μοιραστείτε την είδηση