Και επίσημα υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου

3 Min Read

Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε επίσημα η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στο Ωδείο Αθηνών.

«Για εμάς δεν υπάρχει δίλημμα αριστερά ή κέντρο. Είμαστε με τους πολλούς, με το δίκιο. Θέλουμε να είμαστε η δύναμη της δημιουργικής αντιπολίτευσης, ώστε να γίνουμε αύριο η ρεαλιστική κυβέρνηση υπέρ των πολλών», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της.

Στη συνέχεια ανέφερε πως είναι στιγμές κρίσιμων αποφάσεων και οφείλουν να αποτιμήσουν με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ειλικρίνεια τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος, να εργαστούν αποτελεσματικά, με επιμονή, για να δώσουν εκ νέου την προοπτική ενός ισχυρού ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια, η υποψηφιότητα της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά αφορά συνολικά την ελληνική κοινωνία. Αφορά την Αριστερά και τα κινήματα της νέας εποχής, αλλά και κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη.

«Αφορά την πάγια και κοινή μας επιδίωξη το κοινωνικό ζήτημα να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη. Αφορά το όραμά μας για μια κοινωνία ισότητας, ανθρωπιάς και ελπίδας για να μην καθορίζονται οι ορίζοντες του καθενός και της καθεμιάς από τις κοινωνικές συνθήκες της γέννησής του» τόνισε.

Ενώ στη συνεχεια αναφέρθηκε στα δικαιώματα στα κοινά αγαθά, στη μόρφωση, την εργασία σε αξιοπρεπείς συνθήκες, τους νέους, τις γυναίκες, αλλά και την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα επενδύει στην έρευνα, την καινοτομία και θα υποστηρίζει την προσπάθεια του κάθε  εργαζόμενου, ελεύθερου επαγγελματία, επιστήμονα, αγρότη και επιχειρηματία.

Τέλος αναφέρθηκε στις προκλήσεις λόγω της κλιματικής κρίσης και τις δυνατότητες που γεννά ο στόχος της πράσινης μετάβασης και της ενεργειακής δικαιοσύνης. Αλλά και στους ανθρώπους που υψώνουν τείχος στη μισαλλοδοξία, στην ομοφοβία, στον ρατσισμό και την άκρα δεξιά.


«Για να κάνουμε, όμως, πράξη το όραμά μας για μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών χρειαζόμαστε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έναν ΣΥΡΙΖΑ αποτελεσματικό, σύγχρονο, μεθοδικό, ικανό να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, που θα αναδεικνύει τη συλλογική προσπάθεια και θα αξιοποιεί τη συλλογική μας ευφυΐα. Στη διαδρομή αυτή δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Έχουμε μαζί μας μία πολύτιμη συλλογική παρακαταθήκη. Δύο κορυφαίες στιγμές υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα» τόνισε κλείνοντας την  ομιλία της.

Μοιραστείτε την είδηση