ΚΑΚΟ Η ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ, γράφει ο “Μακρυγιάννης”

8 Min Read

Πριν από λίγες ημέρες ομάδα υγειονομικών, που διαβιούν σε αναστολή εργασίας επί μήνες και ασφαλώς αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα, διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από την οικία του πρωθυπουργού φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας επιγραφή (πανό στα ελληνικά). Όργανα της τάξεως έσπευσαν στον τόπο, ασφαλώς κατ’ εντολήν, και συνέλαβαν 37 από αυτούς. Τους πέρασαν χειροπέδες και τους μετέφεραν στη Γεν. Αστυνομική Διεύθυνση / Τμήμα Κράτους και προστασίας του Πολιτεύματος. Από εκεί τους μετήγαγαν στο Εγκληματολογικό Τμήμα για να καταλήξουν στα Δικαστήρια της παλαιάς σχολής Ευελπίδων. Κατά τη μεταφορά τους οι συλληφθέντες έβγαζαν τα χέρια τους από τα παράθυρα και τα έδειχναν στους διερχόμενους. Κατηγορία: Απείθεια και παρεμπόδιση κυκλοφορίας! Ορίστηκε δικάσιμη για τον Οκτώβριο.

Είναι πράγματι τόσο επικίνδυνοι οι συλληφθέντες, ώστε να αντιμετωπιστούν με την αγριότητα αυτή; Έχουμε παραδείγματα παρόμοιας αντιμετώπισης «διαμαρτυρομένων», οι οποίοι λεηλάτησαν το κέντρο της πρωτεύουσας κατ’ επανάληψη, προκάλεσαν αθώα θύματα, εισέβαλαν στον χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατέστρεψαν περιουσία του λαού στα Πανεπιστήμια; Αλλά αυτοί παραμένουν διαρκώς ασύλληπτοι, πάλι κατ’ εντολήν, αφήνοντας να σχηματίσει ο λαός μας τη χείριστη εικόνα για την Αστυνομία. Τί δείχνει η ενέργεια αυτή, που σπιλώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς; Φανερώνει εκδικητικότητα της Κυβέρνησης κατά ομάδας συμπολιτών μας, που αρνήθηκε να υποταχθεί σε απόφασή της. Βέβαια αυτή έχει κριθεί συνταγματική, όπως και τα πρόστιμα στους υπερήλικες ανεμβολίαστους! Πάντοτε θα βρίσκονται συνταγματολόγοι πρόθυμοι να υποταχθούν στα κελεύσματα των κρατούντων. Και βέβαια δεν αναφέρομαι στους ετερόφωτους κρατούντες στη χώρα μας.

Το θέμα του εμβολιασμού είναι ένα από τα πολλά που έχουν διχάσει τον λαό μας. Έθεσα το ερώτημα και σε άλλο άρθρο μου: Πιστεύει η ιατρική κοινότητα ότι είναι πράγματι επικίνδυνοι οι ανεμβολίαστοι για τους εμβολιασμένους; Είναι εκπληκτικό ότι, αντί να φοβούνται οι ανεμβολίαστοι τη νόσο, την τρέμουν οι πλήρως εμβολιασμένοι. Είναι εντυπωσιακό ότι οι ειδήμονες κατατάσσουν στους ανεμβολίαστους και τους μη πλήρως εμβολιασμένους! Διευκρινίζω ότι δεν συμπορεύομαι με τους εμπαθείς αντιεμβολιαστές, οι οποίοι επικρίνουν τους εμβολιασμένους και τους προσάπτουν διάφορες κατηγορίες παραπέμποντάς τους στο ουράνιο δικαστήριο. Υπεραμύνομαι του δικαιώματος της ελευθερίας στην τέλεση ή αποφυγή ιατρικής πράξεως. Η στάση των εμβολιασμένων έναντι των ανεμβολιάστων ποικίλει. Κάποιοι εκδηλώνονται με χαιρεκακία για την τιμωρία τους, που θεωρούν ότι την αξίζουν! Κάποιοι άλλοι αδιαφορούν και, τέλος, κάποιοι συμπαρίστανται. Όμως μπροστά μας έχουμε ομάδα συνανθρώπων μας, κάποιοι από τους οποίους αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Κάτι πρέπει να γίνει. Ψιθυρίζεται τελευταία ότι ίσως η Κυβέρνηση άρει το μέτρο της αναστολής εργασίας. Υπόσχεση εν όψει διαφαινόμενης εισόδου σε προεκλογικό κλίμα; Μήπως απεναντίας το φθινόπωρο η κατάσταση γίνει ακόμη πιο ζοφερή; Άλλωστε το πολιτικό κόστος δεν επωμίζεται μόνο η Κυβέρνηση. Τα πλείστα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν απολύτως με τα κυβερνητικά μέτρα στο θέμα αυτό. Για άλλα υποτίθεται ότι ασκούν αντιπολίτευση με κοκορομαχίες δια το θεαθήναι!

Είναι όμως η μόνη κοινωνική ομάδα που αντιμετωπίζεται με σκαιότητα από την Πολιτεία; Ασφαλώς όχι. Υπάρχει άλλη κατά πολύ πιο πολυπληθής, εξ ίσου σημαντική με την των υγειονομικών, η οποία οδηγείται στην απόγνωση. Πρόκειται για τους αγρότες. Αυτοί έχουν πλέον καταδικασθεί να διαθέτουν στους εμπόρους τα προϊόντα τους σε τιμές κάτω από το τρομερά αυξημένο κόστος παραγωγής ή να βλέπουν τα προϊόντα τους αδιάθετα. Η εξωτερική πολιτική της χώρας, η οποία είναι αλυσοδεμένη στο άρμα της Δύσης, οδηγεί στη συρρίκνωση εξαγωγών οπωροκηπευτικών, αφού οι εταίροι μας ελάχιστα ενδιαφέρονται για την απορρόφηση ελληνικών προϊόντων, τώρα που αυτά δεν επιτρέπεται να διοχετευθούν στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας. Απογοητευμένοι κερασοπαραγωγοί κάνουν έκκληση σε φορείς να συλλέξουν δωρεάν τα κεράσια τους, που αλλιώς θα μείνουν αδιάθετα! Και όμως ο ελληνικός λαός, που τουλάχιστον μέχρι πρότινος κατανάλωνε πολλά και φθηνά οπωρικά, τώρα τα βλέπει απλησίαστα, λόγω των τιμών τους στα καταστήματα λιανικής πώλησης! Η Ουγγαρία, μικρή χώρα όπως και η δική μας, εμμένει στο να αγοράζει φυσικό αέριο από τη Ρωσία, παρά τις αποφάσεις του διευθυντηρίου της ΕΕ. Εμείς σπεύσαμε να διαθέσουμε και όπλα στην ουκρανική Κυβέρνηση, υποχείριο της Δύσης, που έδωσε την αφορμή στη Ρωσία να της επιτεθεί. Έτσι όχι απλά χάσαμε μία σημαντική αγορά, αλλά μας έχει κατατάξει η Ρωσία μεταξύ των εχθρικών προς αυτήν χωρών! Και βέβαια σημαντική θα είναι η απώλεια και από τη μη έλευση περιηγητών από τη χώρα αυτή, καθώς θα επιλέξουν όλοι την Τουρκία. Για μία ακόμη φορά καταδικάζω απερίφραστα την εισβολή στην Ουκρανία, όπως έχω καταδικάσει σε πολλά άρθρα μου την επιθετικότητα της Δύσης, η οποία ενέχεται για σωρεία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό και είναι άκρως υποκριτική η συμπάθεια προς τον όντως πάσχοντα ουκρανικό λαό. Πάντως κάποιοι Ουκρανοί, εν μέσω πολέμου, ήρθαν για διακοπές στη χώρα μας! Δεν τους άγγιξε αυτούς ο πόλεμος;

Η πρωτογενής μας παραγωγή, που οι υπογράψαντες τη συνθήκη ένταξής μας στην ΕΟΚ είχαν διακηρύξει ότι θα γίνεται ανάρπαστη στις ευρωπαϊκές αγορές, συρρικνώνεται διαρκώς από τότε και είναι πρόβλημα, το οποίο ογκώνεται απειλητικά. Κανένας μηχανισμός προστατευτικός για τους αγρότες μας δεν υφίσταται στην λεγόμενη ελεύθερη αγορά, στην οποία τα πάντα διακινούνται χωρίς τη δυνατότητα του ελάχιστου κρατικού παρεμβατισμού για την προστασία των εγχωρίως παραγομένων προϊόντων. Βέβαια αυτό τείνει να καταστεί μείζον πρόβλημα για όλες τις χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα κάποια μέτρα που λαμβάνονται είναι παντελώς ακατανόητα. Στην Ολλανδία η Κυβέρνηση αποφάσισε τη μείωση των καλλιεργειών, με τον ισχυρισμό ότι οι απορρέουσες από την καλλιέργεια αζωτούχες ενώσεις συντελούν στην κλιματική αλλαγή και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Και εκεί οι αγρότες, οι μεταφορείς, οι αλιείς και άλλοι πραγματοποίησαν βίαιες κινητοποιήσεις για την αποτροπή εφαρμογής του μέτρου. Ναι λαός, που υποτάχθηκε στον Χίτλερ χωρίς αντίσταση, τώρα αντιστέκεται. Εμείς αποδεχόμαστε τα πάντα αδιαμαρτύρητα και σκύβουμε το κεφάλι σαν ραγιάδες. Έπρεπε να έρθει η ενεργειακή κρίση, για να σκεφθούμε τη συνέχιση αξιοποίησης του λιγνίτη, που καταδικάσαμε ασύνετα σε παραμένοντα ενταφιασμό, προκειμένου να «σώσουμε» τον πλανήτη, στην ατμόσφαιρα του οποίου διαχέονται τρομακτικά περισσότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακος από τις χώρες Ινδία, Κίνα και ΗΠΑ και συνεχίζεται η αποψίλωση τεραστίων εκτάσεων δάσους στον Αμαζόνιο, στην Ινδονησία και αλλού! 

Ο πλανήτης δεν κινδυνεύει από την καύση του ελληνικού λιγνίτη ούτε από τα λιπάσματα των Ολλανδών καλλιεργητών. Κινδυνεύει από το αντιανθρώπινο και άκρως επικίνδυνο για τους λαούς του πλανήτη σύστημα εξουσίας. Ο εφησυχασμός μας, λόγω καθησυχασμού από την εξουσία, είναι άκρως βλαπτικός. Μεταφέρω τον λόγο Γερμανού πάστορα από τους ελάχιστους, που με τη στάση τους έδειξαν το χρέος του χριστιανού:            

«Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης. Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, σιώπησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβαίους σιώπησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί». Martin Niemoeller (1892-1984).

Η ενότητα είναι η βάση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Όταν καίγεται η οικία του γείτονα, μεγάλος είναι ο κίνδυνος η φωτιά να επεκταθεί και στη δική μου.

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Μοιραστείτε την είδηση