Κάλεσμα σε κινητοποίηση όλων των αγροτών κάνει ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμων Κοζάνης – Σερβίων – Βελβεντού

2 Min Read

Σε κινητοποίηση καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους με τα μηχανήματα τους, το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Δημαρχείο Κοζάνης, ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμων Κοζάνης – Σερβίων  – Βελβεντού, ενώ θα γίνει προσυγκέντρωση μια ώρα νωρίτερα στο χώρο του ΝΙΑΗΜΕΡΟΥ, συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις που κήρυξαν τα πανελλήνια συνδικαλιστικά όργανα.

Τα οξυμένα προβήματα είναι πολλά και αυτά τα οποία διεκδικούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι:

  • Η μείωση κόστους παραγωγής (Αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος, κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση ζωοτροφών και κόστους στα μέσα και τα εφόδια, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα, εφόδια και βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένενειας)
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές (υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% )
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Η Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κοζάνης και μέλος του Συλλόγου Θεριζοαλλωνιστών Ελένη Μπιμπίρη, μιλώντας στα ΜΜΕ την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου μετά την διαμαρτυρία των αγροτών έξω από τον ΕΛΓΑ, ανακοίνωσε πως η κινητοποίηση εκτός από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα περιλαμβάνει και δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου Λάρισας στην έξοδο της Κοζάνης.

«Καλούμε όλους τους αγρότες της περιοχής να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Κοζάνης το Σάββατο και αμέσως μετά στον κόμβο Λάρισας όπου θα κινηθούμε με τα τρακτέρ μας. Μόνο έτσι θα βρούμε το δίκιο μας» είχε τονίσει χαρακτηριστικά η κ. Μπιμπίρη.

Μοιραστείτε την είδηση