Καλλιόπη Βέττα: Ημέρα μνήμης και τιμής για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που αντιστάθηκαν στον ναζισμό

2 Min Read

Κατάθεση στεφάνου για τη Μάχη της Ηλεκτρικής

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε στεφάνι στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι, με αφορμή την σημερινή επέτειο της Μάχης της Ηλεκτρικής κατά την οποία οι δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης απέτρεψαν τα απερχόμενα ναζιστικά στρατεύματα από το να καταστρέψουν τις εγκαταστάσεις . Η κ. Βέττα δήλωσε:

- Advertisement -

«Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που πολέμησαν τις ναζιστικές δυνάμεις, για να υπερασπιστούν την επιχείρηση του Ηλεκτρισμού. Μια μεγαλειώδης μάχη που η συμβολή της στην ελεύθερη Ελλάδα ήταν τόσο καίρια, που οδήγησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να ορίσει ως ημέρα μνήμης και εορτασμού για την ΔΕΗ την 13η Οκτωβρίου.

Η αντίσταση και η νίκη τους πρέπει να μνημονεύεται διαρκώς, ειδικά σήμερα που οι απόγονοι των ηττημένων σηκώνουν ξανά κεφάλι, τόσο στην χώρα μας, όσο και πανευρωπαϊκά.

Παράλληλα, είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής για τους εκατοντάδες εργαζόμενους της Δ.Ε.Η. που έχασαν την ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, στην προσπάθειά τους να κάνουν καλύτερη τη ζωή της Ελλάδας.

Σήμερα, τέλος, πρέπει να σκεφθούμε τον ρόλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και την συνεισφορά της στην οικονομία της χώρας, αλλά και να σταματήσουμε την απαξίωση μέσω της ιδιωτικοποίησης που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Η Δ.Ε.Η. και οι εργαζόμενοι της έχουν να προσφέρουν πολλά.

Το οφείλουμε στην χώρα κι σε όσους θυσιάστηκαν για αυτήν»

Σήμερα, στις 19:40, η Βουλευτής θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή Χωρίς Μακιγιάζ στο ΑTTICA TV, ενώ την Δευτέρα θα παρευρεθεί και θα μιλήσει σε συνέδριο στη Ρώμη σχετικά με τον βιώσιμο τουρισμό  που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Sapienza.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση