Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη κλειστή Μ.Ε.Θ. στο Μαμάτσειο

2 Min Read

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Yγείας για τη κλειστή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο».

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο Νοσοκομείο καθώς, παρά το διάστημα των εννέα μηνών από την εμφάνιση της πανδημίας στην Ελλάδα, δεν έχει ακόμη στελεχωθεί με το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό για τη λειτουργία της Μ.Ε.Θ..

- Advertisement -

Η συγκεκριμένη αδράνεια έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης καθώς η περιοχή λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου αντιμετωπίζει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων ενώ το ΕΣΥ δέχεται έντονη πίεση, συνέπεια της οποίας είναι να μεταφέρονται ασθενείς σε νοσοκομεία γειτονικών περιφερειακών ενοτήτων.

Η κ. Βέττα είχε αναδείξει ήδη από τις 15 Απριλίου, με επιστολή της προς τον Διοικητή της 3ης Υ.Π.Ε. και τον Υπουργό Υγείας, τις ολιγωρίες που αποτρέπουν την λειτουργία της Μ.Ε.Θ. στο «Μαμάτσειο» ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς την επίσπευση των ενεργειών για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Παράλληλα, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κοζάνης την προηγούμενη εβδομάδα για να ενημερωθεί από τον Διοικητή κ. Στέργιο Γκανάτσιο για τις εξελίξεις με τη Μ.Ε.Θ., την εικόνα στις υπόλοιπες κλινικές, όπως και την υφιστάμενη κατάσταση, ψυχολογική και σωματική, των υγειονομικών στελεχών οι οποίοι δοκιμάζονται από την έξαρση της πανδημίας.

Στην ερώτηση επισημαίνεται, επίσης, ότι υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για τη λήψη έκτακτων μέτρων για την ενίσχυση της Υγείας εξαιτίας, αφενός του δημοσιονομικού περιθωρίου των 37 δις ευρώ που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και, αφετέρου, λόγω της χαλάρωσης των περιορισμών της Ε.Ε. εξαιτίας της πανδημίας.

Τέλος τίθενται τα ερωτήματα σχετικά με τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας ώστε, αφενός να λυθεί το πρόβλημα και να παραδοθούν πλήρως στελεχωμένες οι κλίνες της Μ.Ε.Θ. του «Μαμάτσειου» στους κατοίκους της περιοχής και, επιπροσθέτως, να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις προσωπικού στα δύο νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση