Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα: «Μέτρα στήριξης για τoν Νομό Κοζάνης» – Θετικό, αν και καθυστερημένο μέτρο το κλείσιμο του εργοταξίου της Πτολεμαΐδας V»

2 Min Read

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας με θέμα «Μέτρα στήριξης για τoν Νομό Κοζάνης».

Στην ερώτηση γίνεται μνεία στις αναφορές και τα υπομνήματα των επιμελητηρίων της Κοζάνης, αλλά και της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας ευρύτερα, τα οποία αναδεικνύουν τους προβληματισμούς των επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών για την δραματική συρρίκνωση του κύκλου εργασιών στην οικονομία της περιοχής

- Advertisement -

Με την ερώτηση της, η κ. Βέττα ζητά την λήψη μέτρων για την στήριξη της οικονομίας της Κοζάνης – η οποία έχει να αντιμετωπίσει και την δίνη της βεβιασμένης και πρόχειρης απολιγνιτοποίησης- , την ένταξη όλων των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στο καθεστώς ενίσχυσης και την επίσπευση των μέτρων που θα βοηθήσουν τους άνεργους, ιδιαιτέρα τους νέους, τις γυναίκες και τους μακροχρόνια άνεργους.

Παράλληλα, με αφορμή την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για το κλείσιμο του εργοταξίου της Πτολεμαΐδας V, η κ. Βέττα δήλωσε: « Η παύση λειτουργίας του εργοταξίου της Πτολεμαΐδας V είναι ένα μέτρο το οποίο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και λήφθηκε αρκετά καθυστερημένα. Ήδη, με κοινοβουλευτική μου ερώτηση την προηγούμενη εβδομάδα, ζητούσα την υιοθέτηση κάθε πρόσφορου μέτρου που θα διασφαλίζει την υγεία των εργαζομένων και επακόλουθα της δημόσιας υγείας. Ελπίζω, τέλος, να έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ΔΕΗ και του δημόσιου συμφέροντος από τυχόν απαιτήσεις τρίτων, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός από αυτή την απόφαση».

Μοιραστείτε την είδηση