Καλλιόπη Βέττα: Ο αγώνας για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ αφορά όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Δήλωση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα για την συνάντηση που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Βορείου Ελλάδας.

«Η συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Βορείου Ελλάδας, και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Λιάμη, τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Μπάκανο και τον Ταμία κ. Φώτη Μπάσιο ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι προμηθευτές της επιχείρησης από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

- Advertisement -

Στη συζήτηση που είχαμε, αποδείχτηκε ότι η επιλογή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να θέσει την ΛΑΡΚΟ με τον Ν.4664/2020 σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, ήταν μια επιλογή απαξίωσης της εταιρίας, κατάτμησης και παράδοσης στα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές, η μη καταβολή δώρων Πάσχα στους εργαζομένους, η μείωση στα επιδόματά τους  είναι μόνο η αρχή.

Η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τις πρόσφατες ευρωπαϊκές αποφάσεις για την στήριξη στρατηγικών επιχειρήσεων του Δημοσίου, όπως εξάλλου της ζητήσαμε με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις. Αφήνει στην τύχη της μια μεγάλη επιχείρηση που, εκτός των άλλων συνεισφέρει στην αγορά εργασίας της Δυτικής Μακεδονίας με περίπου 340 άτομα (εργαζομένους, μεταφορείς, προμηθευτές). Παράλληλα, το λιγνιτωρυχείο Σερβίων μπορεί να παράγει 250.000 έως 300.000 τόνους λιγνίτη που διοχετεύεται στην ΔΕΗ και αφαιρείται από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ το μεταλλείο της Καστοριάς, είναι το πλουσιότερο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ.

Ως εκ τούτου, συμμερίζομαι απόλυτα το δίκιο αγώνα τους και στηρίζω τις επερχόμενες κινητοποιήσεις τους.

Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να στηριχθεί. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή»​.

Μοιραστείτε την είδηση