Καλλιόπη Βέττα: Το πολιτικό θράσος της κυβέρνησης για την Δυτική Μακεδονία συναγωνίζεται μόνο την ανικανότητά της να βελτιώσει την ζωή των κατοίκων στην περιοχή

3 Min Read

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως στην Κοζάνη, δήλωσε:

«Η επίσκεψη της κ. Κεραμέως στην Κοζάνη συνιστά την επιτομή του πολιτικού θράσους. Η απόφαση της να επισκεφτεί μια περιοχή που έχει υποστεί συντριπτικά πλήγματα από τις αποφάσεις της, είναι ενδεικτική της αλαζονείας και της αμετροέπειας της κυβέρνησης, που συναγωνίζεται μόνο με την ανικανότητά της.

Αντί να απολογηθεί για την αναστολή λειτουργίας έξι τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τη κατάργηση των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών των ΕΠΑ.Λ, τις μηδενικές προσλήψεις μελών Δ.Ε.Π., την χρηματοδοτική στασιμότητα παρά την υποτιθέμενη ρήτρα μετάβασης, η κ. Κεραμέως υποστήριξε, για μία ακόμη φορά, ότι η πολιτική της συμβάλλει στην αναβάθμιση της Παιδείας.

Προφανώς, για την ίδια το γεγονός ότι φέτος εισήχθησαν φοιτητές μόνο στις 2.311 από τις 5.390 θέσεις (ποσοστό 43%) του Π.Δ.Μ είναι αναβάθμιση, ενώ το ίδιο συνιστούν και τα  πάμπολλα κενά σε θέσεις βασικών και ειδικών μαθημάτων σε μια σειρά από εκπαιδευτικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης.

Για την ίδια, όπως και για την κυβέρνηση, η μετακίνηση των μαθητών προς την ιδιωτική εκπαίδευση -στην οποία, εκτός των άλλων, δόθηκαν εν κρυπτώ πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα- αποτελεί στρατηγικό στόχο, και γι΄ αυτό εξάλλου δέχονται τα συγχαρητήρια – όπως και την χρηματοδότηση- των ιδιοκτητών των μεγάλων ιδιωτικών κολλεγίων, γεγονός που δεν έχουν πρόβλημα να το παραδεχτούν ακόμα και εντός των  κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Την ώρα μάλιστα που όλοι οι οικονομικοί, κοινωνικοί και δημογραφικοί δείκτες επιδεινώνονται στην περιοχή μας, εξαιτίας της βίαιης και πρόχειρης ενεργειακής μετάβασης η κ. Κεραμέως εξήγγειλε, ως μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή, την δημιουργία ειδικότητας ΙΕΚ για την απολιγνιτοποίηση (!).

Κλείνοντας, να αναφέρω το εξής: Μόλις πριν από λίγες ημέρες η Υπουργός Παιδείας απέρριψε 4 τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ που θα έδιναν μια ανάσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, αποκαθιστώντας, εν μέρει, την ισότητα και την δικαιοσύνη στην Παιδεία.

Συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως απέρριψε τις τροπολογίες για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, τη μείωση της εξεταστέας ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2022 και την κατάργηση της μείωσης της τακτικής επιχορήγησης στα ΑΕΙ κατά 20%

Με αυτή της την επιλογή, σε μια εποχή που συσσωρεύονται οι πολλαπλές κρίσεις που διαχειρίζεται ανεπιτυχώς η Νέα Δημοκρατία,  αποδεικνύεται ότι η μόνη της έγνοια είναι η υπεράσπιση των ιδιωτικών συμφερόντων και η ασφυξία της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η κοινωνία της Π.Ε. Κοζάνης γνωρίζει ποιοι την έχουν καταδικάσει σε μαρασμό. Οι επισκέψεις των κυβερνητικών στελεχών, μη εξαιρουμένης της φημολογούμενης έλευσης του Πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα, δεν αλλάζουν τα δεδομένα.

Η αποτυχία, η απαξίωση και η υποβάθμιση της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και όλης της χώρας, έχουν ως αποκλειστικό υπεύθυνο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Μητσοτάκη»

Μοιραστείτε την είδηση