Καλύτερες συνθήκες και εξοικονόμηση πόρων από το έργο ενεργειακής αναβάθμισης στο κτήριο του 3ου Γυμνάσιου Κοζάνης, στο σχολικό συγκρότημα Κρόκου και στο Γυμνάσιο Καπνοχωρίου

1 Min Read

Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση που πραγματοποίησε ο Δήμος Κοζάνης   στα κτήρια του 3ου Γυμνάσιου Κοζάνης, στο σχολικό συγκρότημα Κρόκου και στο Γυμνάσιο Καπνοχωρίου. Ένα σημαντικό έργο που δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς ενώ παράλληλα πετυχαίνει σημαντικό εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν στα τρία σχολικά κτίρια αφορούσαν αναβαθμίσεις του  κτιριακού κελύφους, με μονώσεις και αλλαγή κουφωμάτων και αναβάθµιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο  Δήμος Κοζάνης έχει ήδη ολοκληρώσει αντίστοιχες αναβαθμίσεις στο Δημαρχείο Κοζάνης, στο κτήριο της Τεχνικής Υπηρεσίας και στο σχολικό συγκρότημα Ξηρολίμνης ενώ σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός  για ανάδειξη μελετητή για την ενεργειακή αναβάθμιση σε επιπλέον 14 σχολικές μονάδες.

Το πρωί της Δευτέρας το έργο επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αριστοτέλης Πουτακίδης, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη βελτίωση των συνθηκών στα 3 σχολεία αλλά και για το γεγονός της εξοικονόμησης περισσοτέρων από 50.000 ευρώ ετησίως από τη κατανάλωση πετρελαίου και τηλεθέρμανσης.

SONY DSC
Μοιραστείτε την είδηση