Κανόνες καλής χριστουγεννιάτικης συμπεριφοράς

2 Min Read

Για να μπορείς να επιβιώσεις και να περάσεις καλά σε ένα οποιοδήποτε εορταστικό τραπέζι των ημερών, συμπεριλαμβανομένων και των ρεβεγιόν, σημαντικό είναι να ακολουθείς κάποιους στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς που θα σε βγάλουν από δύσκολες καταστάσεις.
Κανόνας πρώτος: Μην κάνεις αδιάκριτες ερωτήσεις του τύπου πόσων χρονών είσαι, πόσα λεφτά παίρνεις, πόσα κιλά έβαλες. Στην καλύτερη περίπτωση θα εισπράξεις άγριο βλέμμα. Εξάλλου δεν είσαι ούτε η εφορία, ούτε ο ληξίαρχος.
Κανόνας δεύτερος: Συμβιβάσου με ότι υπάρχει από μουσική, φαγητό, παρέα. Αν έχεις διαφορετική προτίμηση σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω, απόλαυσέ το στη ζεστασιά και στην ιδιωτικότητα του σπιτικού σου.
Κανόνας τρίτος: Αν τυχόν έχεις ακόμα την κακή συνήθεια να καπνίζεις, κάντο με μέτρο και ζήτα από τους οικοδεσπότες να σου υποδείξουν το χώρο. Κανείς δεν έχει τη διάθεση να μπαφιάσει από τον καπνό σου.
Κανόνας τέταρτος: Πάρε το σωστό δώρο. Προφανώς και δεν έχεις σκοπό να εμφανιστείς οπουδήποτε με άδεια χέρια. Γι’ αυτό ρώτα τους οικοδεσπότες αν έχουν κάποια ιδιαίτερα προτίμηση σε κάποιο γλυκό ή ποτό ή αλλιώς αυτοσχεδίασε. Όλα είναι καλοδεχούμενα.
Κανόνας πέμπτος: Υπάρχει πάντοτε ένα σωστό timing για να εμφανιστούμε και να αναχωρήσουμε. Οι υπερβολές –εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- δεν επιβραβεύονται.
Μα πάνω από όλα μετράει η καλή διάθεση. Αν την έχεις φόρεσέ την και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσεις.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση