Κάντο όπως ο Farhad

2 Min Read

«Για δύο μήνες μάθαινα τα νέα αποκλειστικά απο τις εφημερίδες. Δείτε τι έμαθα» είναι ο τίτλος άρθρου που φιλοξένησαν προ εβδομάδων οι New York Times.
Ο συντάκτης Farhad Manjoo αναφέρεται στο πως κατάφερε να κλείσει όλες τις ειδοποιήσεις στο κινητό και στο ρολόι του και να επιλέξει να ενημερώνεται μόνο απο τις εφημερίδες για όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.
«Όχι μόνο δαπανούσα λιγότερο χρόνο για την κάθε είδηση, αλλά ήμουν και καλύτερα ενημερωμένος, καθώς είχα καταφέρει να αποφύγω τα αθώα λάθη –και την κακοήθη παραπληροφόρηση» γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει λέγοντας μεταξύ άλλων «τώρα είμαι λιγότερο ανυπόμονος και λιγότερο εθισμένος στα νέα, αλλά ευρύτερα πληροφορημένος».
Ο Farhad καταλήγει «ντρέπομαι να πάω πόσο ελεύθερο χρόνο κέρδισα σε δύο μήνες και ότι κατάφερα να διαβάζω μισή ντουζίνα βιβλία, να κάνω μαθήματα πηλού και γενικότερα να γίνω καλύτερος πατέρας και σύζυγος».
Η συμβουλή του Farhad φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, όσο αντιλαμβανόμαστε ότι ο χρόνος που δαπανούμε καθημερινά σε αυτό που νομίζουμε ότι αποτελεί ενημέρωση, αποβαίνει εις βάρος του χρόνου που διαθέτουμε για τον εαυτό μας, τους φίλους και την οικογένειά μας.
Ας το κάνουμε, λοιπόν, όπως ο Farhad, επιλέγοντας πότε, απο ποιον και για τι θα ενημερωθούμε.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση