Κάντο όπως ο Τριαντάφυλλος

1 Min Read

Ο Τριαντάφυλλος (αναλυτικό ρεπορτάζ για τον οποίο φιλοξενείται σήμερα στο “Χρόνο”) μοιάζει να έκανε το αυτονόητο. Την ώρα που…έφαγε πόρτα απο τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες που έδινε το γάλα του και μη έχοντας άλλη επιλογή, αποφάσισε να το παστεριώνει,να το εμφιαλώνει και να το πουλά ο ίδιος πόρτα-πόρτα.

Το αυτονόητο, όμως, δεν είναι μικρή υπόθεση. Σημαίνει να έχεις αντανακλαστικά, σβελτάδα και γερά πόδια για να μετατραπείς απο αγελαδοτρόφο-προμηθευτή γάλακτος σε ευγενή, χαμογελαστό και καπάτσο πωλητή, την ώρα που οι άλλοι ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

- Advertisement -

Η ιστορία θυμίζει λίγο τους γαλακτοπαραγωγούς της Θεσσαλίας που λίγα χρόνια πριν σταμάτησαν να εξαρτώνται απο τους μεγάλους παίκτες στην αγορά γάλακτος και έφτιαξαν στο συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα, ο οποίος σήμερα με αυτόματους πωλητές στις μεγάλες πόλεις δίνει το γάλα του. Με τη διαφορά ότι οι άνθρωποι αυτοί, εκτός των άλλων, καινοτόμησαν δημιουργώντας τα πρώτα ΑΤΜ γάλακτος, στα οποία το γάλα κοστίζει 1 ευρώ με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας του ΘΕΣγάλα έως 1,10€ με τη χρήση μετρητών.

Καινοτομία, λοιπόν, και προσαρμογή είναι πάντα η απάντηση σε μια κατάσταση που οδηγείται σε τέλμα για όποιους λόγους, ακολουθώντας το παράδειγμα αυτών που τολμούν και πειραματίζονται χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

 

Ιωάννα

[email protected]

 

Μοιραστείτε την είδηση