Κάπως πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία

3 Min Read

Το ΚΚΕ, που αποχώρησε από την Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, με αφορμή την υπόθεση των προστατευομένων μαρτύρων, έχει ένα δίκιο αλλά και ένα άδικο.

*** Δίκιο έχει όταν ο εκπρόσωπος του στην Επιτροπή κ. Καραθανασόπουλος, καταφέρεται κατά της διαδικασίας που ακολουθείται. Με τους «προστατευόμενους μάρτυρες» να «εμφανίζονται» ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, την οποία εκπροσωπεί η Επιτροπή, είτε με φυσικές είτε με ηλεκτρονικές κουκούλες. Διότι, πουθενά στον δημοκρατικό κόσμο, δεν έχει επιχειρηθεί η παραπομπή σε δίκη πολιτικών προσωπικοτήτων με αποκλειστικό ενοχοποιητικό στοιχείο τις καταθέσεις κρυπτόμενων μαρτύρων. Ούτε στο Ισραήλ και την Νότιο Κορέα, όταν καταδικάστηκαν οι αρχηγοί του κράτους. Ούτε στην Ιταλία όπου είχε καταδικασθεί ο πρώην πρωθυπουργός Μπετίνο Κράξι. Ούτε στην Γαλλία χρησιμοποιήθηκαν μάρτυρες με κουκούλες στις δίκες κατά του μακαρίτη πια Ζακ Σιράκ, είτε του Νικολά Σαρκοζί. Και, για να θυμηθούμε τα δικά μας, ούτε εδώ στην «επιχείρηση κάθαρσης» του 1989, δόθηκε τέτοιο καθεστώς σε μάρτυρες. Με αποτέλεσμα την γελοιοποίηση κάποιων από αυτούς, όπως οι Μαμανέας και Μαυρίκης.

*** Απόλυτο άδικο όμως έχει όταν, δια του κοινοβουλευτικού του εκπρόσωπου του, κ. Σοφιανού, ζητά την πλήρη κατάργηση του καθεστώτος των προστατευομένων μαρτύρων. Καθεστώτος που ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1971, για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως δε των συμμοριών της Μαφία και της Κόζα Νόστρα και έφτασε να καλύπτει, ως τώρα, γύρω στις είκοσι χιλιάδες περιπτώσεις. Αλλά δεν στηρίζεται τόσο στην προδικαστική «κουκούλα», αλλά στην μετέπειτα προστασία μαρτύρων οι όποιοι, έχοντας υπάρξει «στελέχη» εγκληματικών οργάνωσαν, προκειμένου να θεωρηθούν αξιόπιστες οι καταθέσεις τους, καταθέτουν, συνήθως, «φόρα παρτίδα» εναντίον των πρώην «κάπων» τους.

Η προστασία τους έπεται. Και είναι τόσο πλήρης ώστε το δημόσιο να καταφεύγει σε …απάτες, κυρίως δε πλαστογραφίες! Εκδίδοντας νέα πιστοποιητικά γεννήσεως, ταυτότητες κλπ, για τους ίδιους αλλά ακόμη και για τα παιδιά τους, καθώς αλλάζουν ονοματεπώνυμο. Πληρώνει ακόμη και για πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να αλλάξουν πρόσωπο και τους συντηρεί οικονομικώς έως την ώρα που θα καταφέρουν να έχουν μια νέα, νόμιμη, επαγγελματική σταδιοδρομία.

Εδώ παρέχουμε τέτοιο καθεστώς στον «Σαράφη» και την «Κελέση» λες και ο Γεωργιάδης ή ο Λοβέρδος, τους οποίους κατηγορούν, είναι …η Μαφία και η Κόζα Νόστρα που απειλούν να τους σκοτώσουν

Κάτι αντιγράφουμε, με λάθος τρόπο. Και είναι ώρα να αλλάξει.

 

Μοιραστείτε την είδηση