Καραγκιόζ μπερντέ σινάφ

3 Min Read

Κανένα δισταγμό δεν έχω, να σας αναγνωρίσω κ. Πρόεδρε, ότι στην διάρκεια της θητείας σας τολμήσατε μέτρα που δεν διανοήθηκαν να πάρουν οι προκάτοχοι σας. Άλλωστε γι’ αυτό ακριβώς σας επέλεξαν, έκαναν παν το δυνατόν για να σας φέρουν στην εξουσία, και σας στηρίζουν έκτοτε με κάθε τρόπο, οι δανειστές μας. Διότι, με την στροφή των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς το κόμμα σας, τους «έκατσε», ένα «τζόκερ» που δεν το περίμεναν ούτε στα όνειρα τους. Να έχουν μια «αριστερή» κυβέρνηση, που εκτελεί όλες τις προσταγές τους, εκεί που δίσταζαν οι «δεξιοί»: Να πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, αυξάνοντας παραλλήλως τις φορολογικές επιβαρύνσεις των πενεστέρων, χωρίς να ανοίγει μύτη.

Για τον ίδιο λόγο σας επαινούν και σας χειροκροτούν για την τόλμη σας να προχωρήσετε σε συμφωνία για το «μακεδονικό». Διότι επείγονται να κλείσει η εκκρεμότητα, να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να καταστούν δορυφόρος της Μόσχας. Είναι πράγματι επίτευγμα σας το ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η Δεξια της Ευρώπης, ψηφίζει τις επιλογές Τσίπρα και αποδοκιμάζει την στάση Μητσοτάκη, αν και η ΝΔ είναι μέλος του ΕΛΚ.

- Advertisement -

Για να θυμηθούμε μια φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ισχύει στην περίπτωση σας το «έξω πάμε καλά». Μέσα όμως τι γίνεται; Αν ήθελα να περιγράψω την εικόνα που δίνει η κυβέρνηση σας, θα έπρεπε να καταφύγω σε εκείνα τα «τούρκικα» που ήταν κάποτε της μόδας. Όπου ο δορυφόρος ονομαζόταν σειϊάν τετζερέ, η τηλεόραση μπουνταλά ντουλάπ, η χειροβομβίδα μπαρούτ κιοφτέ και τα συναφή. Και να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι εκείνο που ταιριάζει για την περίπτωση σας είναι το «καραγκιόζ μπερντέ σινάφ». Εκτός αν προτιμάτε το «ασκέρ», που σημαίνει «στρατός», επειδή ο πρωταγωνιστής του «μπερντέ» είναι ο «στρατάρχης» συνεταίρος σας.

Με συμπαθάτε, άλλα αν νομίζετε ότι με τα καμώματα του Πάνου Καμμένου εκτίθεται και γελοιοποιείται εκείνος, κάνετε μέγα λάθος. Εκείνος δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια επιπλέον γελοιοποίησης. Τα έχει εξαντλήσει προ πολλού. Τώρα, με τα δικά του καμώματα, γελοιοποιείσθε εσείς που τα ανέχεσθε. Που δέχεσθε να σας εμφανίζει, τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του –όπως χθες ο υπουργός των ΑΝΕΛ Μαυραγάνης- ως κυβέρνηση υπό προθεσμία. Μια προθεσμία που είναι αμφίβολο αν πάει πέρα από το τέλος του Φθινοπώρου.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
www.massavetas.gr

Μοιραστείτε την είδηση