Κασαπίδης: “λάσπη στον ανεμιστήρα” για την αγορά του πολυμηχανήματος

3 Min Read
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

Απάντηση του Περιφερειάρχη στον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Χριστοφορίδη

Για «λάσπη στον ανεμιστήρα» κατηγορεί τον περιφερειακό σύμβουλο του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γιώργο Χριστοφορίδη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή τα όσα είπε στην Οικονομική Επιτροπή για την αγορά του πολυμηχανήματος που αναμένεται να προμηθευτεί η Περιφέρεια. Ο κ. Χριστοφορίδης είπε πως τα περίπου 480.000 ευρώ είναι πολλαπλάσια της πραγματικής αξίας του οχήματος και κατήγγειλε πως υπάρχουν «ζητήματα που χρίζουν εξήγησης από τον Περιφερειάρχη».

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης απέστειλε ανακοίνωση – απάντηση στον Γιώργο Χριστοφορίδη, τον οποίο κατηγορεί πως «πολύ έντεχνα χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές μεθόδους, στην προσπάθεια του να παραπληροφορήσει τους Δυτικομακεδόνες».

Ο κ. Κασαπίδης αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία «σκιά» στην διαδικασία που διενεργήθηκε με Διεθνή Ανοιχτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχε ένας προμηθευτής και πως οι τεχνικές προδιαγραφές του οχήματος «ήταν τέτοιες που δεν δημιουργούσαν περιορισμούς  στους συμμετέχοντες καθώς  έλαβαν υπόψη τις παρατηρήσεις – επισημάνεις προγενέστερου διαγωνισμού για το ίδιο πολυμηχάνημα  το 2018 και ματαιώθηκε από την τότε Περιφερειακή Αρχή. Κανένας οικονομικός φορέας δεν διαμαρτυρήθηκε για τους όρους της διακήρυξης οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή με την απόφαση 1460/22/04-10-2022 της διακήρυξης» αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Επίσης, αναφέρει πως πρόκειται για ένα καινούργιο μηχάνημα που θα κληθεί να καλύψει το οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 560 χιλιομέτρων και πως η σύγκριση που γίνεται με δυο άλλα μηχανήματα που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια με τα ίδια χρήματα για την ΠΕ Καστοριάς είναι άστοχη. «Για να γίνει οποιαδήποτε οικονομική σύγκριση μεταξύ μηχανημάτων που προμηθεύτηκαν διάφοροι φορείς θα πρέπει τα μηχανήματα να έχουν  τις ίδιες προδιαγραφές και ο διαγωνισμός να έγινε με τις ίδιες συνθήκες που επικρατούσαν στην αγορά. Είναι απορίας άξιο πώς, ενώ εφαρμόσαμε κατά γράμμα το νόμο που αφορά την ανάθεση και υλοποίηση έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, αμφισβητείται η διαδικασία από μία παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και όχι από ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς» τονίζει ο κ. Κασαπίδης στην απάντησή του.

Η ανακοίνωση κλείνει ως εξής: «η  Περιφερειακή Αρχή υπηρετεί με απόλυτο σεβασμό το δημόσιο χρήμα και τη σωστή αξιοποίησή του, με εφαρμογή κατά γράμμα της νομοθεσίας, όσον αφορά τους όρους των διακηρύξεων, με διαφάνεια και λογοδοσία».

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση