Κατά πλειοψηφία “ναι” στον “Κλεισθένη” από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης – Τι δήλωσαν για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση οι παρατάξεις

2 Min Read

Κατά πλειοψηφία είπε “ναι” στις μεταρρυθμίσεις του “Κλεισθένη” στην τοπική αυτοδιοίκηση το Δημοτικό Συμβούλιο της Κοζάνης στην πολύωρη συνεδρίαση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας.
Η πρόταση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη ήταν υπέρ της απλής αναλογικής, αλλά με περισσότερη διαβούλευση και συζήτηση του νομοσχεδίου. Όπως τόνισε, η απλή αναλογική θα δημιουργήσει κλίμα συνεργασιών και διευρύνσεων κάτι που έχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα για να μην υπάρχει “αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση”. Ο κ. Ιωαννίδης υποστήριξε πως η είσοδος μιας παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να γίνεται εφόσον συγκεντρώνει από 4 και 5% και πάνω και διαφώνησε με τη λογική της ΚΕΔΕ που ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου στο σύνολό του.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας δήλωσε πως “αυτό που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι απλή αναλογική, αλλά απλή αναλογική την πρώτη Κυριακή και πλειοψηφία τη δεύτερη” και πως ενισχύει τη διαπλοκή και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Αρνητικός προς το νομοσχέδιο ήταν και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Δεληγιάννης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως είναι αλλοπρόσαλλη και πως “φέρνει περισσότερη δημοκρατία διαγράφοντας τη δημοκρατία”.
Αποπροσανατολιστικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του “Κλεισθένη” και ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Γιώργος Γκουτζηκώστας, ο οποίος μάλιστα ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση