Κατά πλειοψηφία το ψήφισμα του Περιφερειακού για τη Συμφωνία των Πρεσπών

2 Min Read
Με πολλές αποχωρήσεις και εντάσεις πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με ονομαστική ψηφοφορία, η έκδοση ψηφίσματος μετά απο πρόταση του Γ. Δακή, κατά της ψήφισης από τη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Καταμετρήθηκαν 16 ναι, 5 όχι, 4 λευκά και πολλές απουσίες.

Για το ψήφισμα υπήρξαν δύο διαφορετικές προτάσεις, μια που «κατέβασε» ο Γιώργος Δακής και μια που «κατέβηκε» από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτη Κεχαγιά.
«Δεν χρειάζεται κανένα νέο ψήφισμα. Να επικρατήσει η σύνεση και απόψεις φιλίας και όχι νοοτροπιών απομονωτισμού» ήταν η δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη.
Η πρόταση ψηφίσματος του Γιώργου Δακή
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Καλεί το σύνολο των βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών οποτεδήποτε εισαχθεί προς κύρωση.
Ειδικότερα στους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας να σταλεί προσωπική επιστολή με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών και την απαίτηση καταψήφισής της.
Η πρόταση του Φώτη Κεχαγιά
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια. Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και κάθε βουλευτή ξεχωριστά να την καταψηφίσουν.
Τον λόγο για ένα τόσο σημαντικό θέμα θα πρέπει να έχει ο ελληνικός λαός.
Η Ιστορικότητα, η Ελληνικότητα και η Μοναδικότητα της Μακεδονίας μας είναι αδιαπραγμάτευτη σήμερα και στο μέλλον.
Το λόγο πήραν πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της συμφωνίας.
Να σημειωθεί ότι με την πρόταση Δακή συντάχθηκε η επικεφαλής του Συνδυασμού «Ελπίδα» Γεωργία Ζεμπιλιάδου, αλλά και ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» Ν. Κουρκούτας.

Μοιραστείτε την είδηση