Κατά του γιατρού του Θεαγένειου που φέρεται να εξαπατούσε τους ασθενείς του στρέφεται οικογένεια από την Κοζάνη

2 Min Read

Τη μεθοδολογία του ογκολόγου του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με την οποία φέρεται να εξαπατούσε τους ασθενείς του, ανέδειξε δημοσίευμα του Βασίλη Ιγνατιάδη για το iatronet.gr με βασική πηγή τη σύζυγο ασθενούς από την Κοζάνη.

Η σύζυγος του εκπαιδευτικού από την Κοζάνη, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 57 ετών, περιέγραψε στο iatronet.gr τον τρόπο με τον οποίο έπεσε θύμα του γιατρού. Η γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του iatronet.gr, έχει υποβάλλει μήνυση και αγωγή, με τις αστικές αξιώσεις να εγείρονται εναντίον του νοσοκομείου και όχι προσωπικά του γιατρού. Όπως λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Αναστάσιος Γκανάτσιος, ο ογκολόγος φέρεται να έχει εξαπατήσει διψήφιο αριθμό ασθενών.

Ο 57χρονος απεβίωσε στις 10 Οκτωβρίου, αφήνοντας πίσω σύζυγο και 17χρονη κόρη. Πέρα από την οδύνη, έχουν να διαχειριστούν πλέον την πίεση της τράπεζας για το στεγαστικό δάνειο, αλλά και την υποχρέωση να επιστρέψουν τα χρήματα σε όσους τους δάνεισαν για να πληρώσουν τον ογκολόγο.

Δικηγόρος: Ευθύνες και του νοσοκομείου

Η οικογένεια του θανόντος έχει καταθέσει τόσο μήνυση κατά του γιατρού, ζητώντας την ποινική του δίωξη, όσο και αγωγή για αποζημίωση. Οι αστικές αξιώσεις αφορούν το ποσό των 15.000 που δόθηκε στον γιατρό, συν 40.000 ευρώ για ηθική βλάβη, ενώ στρέφονται κατά του Θεαγένειου και όχι προσωπικά κατά του ογκολόγου.

“Είναι μόνιμος υπάλληλος, γιατρός του ‘Θεαγένειου’, ό,τι έκανε το έκανε εν ώρα διατεταγμένης υπηρεσίας, εντός των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που του παρείχε το νοσοκομείο, την υλικοτεχνική υποδομή, τα έγγραφα με το λογότυπο του νοσοκομείου και τη σφραγίδα του, με την ιδιότητά του ως γιατρού του νοσοκομείου”, τονίζει στο iatronet.gr ο δικηγόρος του θύματος, Αναστάσιος Γκανάτσιος και προσθέτει: “Δεν θα μπορούσε να πειστεί κάποιος εύκολα, αν δεν του έδινε απόδειξη με το λογότυπο του νοσοκομείου”.

 

Με πληροφορίες iatronet.gr

Μοιραστείτε την είδηση