Καταγγελία για διακοπή παροχής ρεύματος σε οικογένεια με μικρά παιδιά στον Άγιο Δημήτριο

4 Min Read

Μια σοβαρή καταγγελία έφερε στο φως της δημοσιότητας το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) σχετικά με τη διακοπή της παροχής ρεύματος από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ παρουσία της αστυνομίας στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, μέσα στο καταχείμωνο, σε οικογένεια με 2 παιδιά, με τον πατέρα άνεργο και με σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκινοπαθής), που αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα.

Το Σωματείο προχώρησε το πρωί της Τετάρτης σε  κινητοποίηση – παρέμβαση στα ταμεία της ΔΕΗ Α.Ε Κοζάνης για την επανασύνδεση του ρεύματος.

- Advertisement -

Τι λέει ο πατέρας

Μιλώντας στο Grtimes, 0 40χρονος Μ.Τ. πατέρας της οικογένειας,  άνεργος  πρώην εποχιακός εργάτης της ΔΕΗ ανέφερε πως «αναγκάστηκα να μείνω σε άλλο σπίτι. Ήταν αδύνατο να μείνω στο δικό μου. Από το κρύο κάποια στιγμή η κόρη μου με ρώτησε “μπαμπά γιατί είσαι ροζ;”. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» αναφέρει στο GRtimes.gr και προσθέτει: “Έχω χάσει τη μητέρα μου από καρκίνο, έχω χάσει τον πατέρα μου από την ίδια ασθένεια, πρόσφατα “έφυγε” και ο αδερφός μου με καρκίνο. Τώρα έχω κι εγώ. Δεν μπορώ να εργαστώ πάνω από χρόνο. Πήγαινα στη δουλειά με κλάματα από τους πόνους. Κάποια στιγμή κατέρρευσα. Και τώρα αναγκάζομαι να κάνω κάθε μήνα χημειοθεραπείες στο Θεαγένειο”.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχει προκύψει με τη ΔΕΗ συμπληρώνει στο GRtimes ότι “δεν θέλω τίποτα άλλο. Μόνο να μου συνδέσουν το ρεύμα. Θα τους πληρώνω αυτό που θα καίω. Τα χρήματα από τις οφειλές δεν μπορώ να τα πληρώσω με τα 473 ευρώ επίδομα που παίρνω ως καρκινοπαθής. Προσπάθησα να έρθω σε διακανονισμό, όμως το σπίτι είναι γραμμένο στο όνομα του πατέρα μου, ο οποίος έχει πεθάνει. Ζήτησα πάνω από τέσσερις φορές να γίνει κάτι, να βρούμε μια λύση. Ο ένας με στέλνει στον άλλον. Η ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ στη ΔΕΗ. Επιπλέον μου ζήτησαν να ακολουθήσω μια διαδικασία με γραφειοκρατία. Κοστοβόρα και χρονοβόρα. Και τώρα με την ασθένειά μου δεν μπορώ να ανταπεξέλθω”.

Σημειώνει με νόημα ότι “μέσα στο σπίτι μου έχω κολώνα της ΔΕΗ. Από το παράθυρό μου, βλέπω το φουγάρο της μεγαλύτερης λιγνιτικής μονάδας που υπάρχει στη χώρα. Μου το κρατάνε, επειδή κάποτε μαζί με τους συναδέλφους μου συμμετείχα στον αγώνα για την εξάλειψη του εξασθενούς χρωμίου, ουσία που προκαλεί καρκίνο από τον οποίο έχασα τη μισή μου οικογένεια. Με πήγαν στα δικαστήρια για αυτό. Και το άγχος της ανεργίας χτύπησε πάνω μου”.

Σε ερώτηση για το τι του είπαν οι άνθρωποι που πήγαν στο σπίτι του να του κόψουν το ρεύμα, ο Μάριος Τεντζογλίδης αναφέρει πως “οι αστυνομικοί με ειρωνεύτηκαν. Ρώτησα έναν υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ ποιας κλάσης είναι. Του είπα πως εμείς δώσαμε μάχη με αίμα για να μπορέσει σήμερα να εργάζεται” και συμπληρώνει: “Είμαι σε απόγνωση, δεν ξέρω τι να κάνω. Ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό, όπως και τα παιδιά του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια που είναι στο πλευρό μου”.

Η αναφορά του Γιώργου Κασαπίδη

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου της Λαικής Συσπείρωσης Αντώνη Τσάκωνα, που ζήτησε να γίνουν άμεσα ενέργειες επανασύνδεσης, λέγοντας πως το θέμα είναι εν γνώσει της Περιφέρειας εδώ και δύο μέρες και έχουν γίνει ήδη όλες οι απαιτούμενες κινήσεις για να επιλυθεί , χωρίς να θελήσει να δώσει δημόσια περισσότερα στοιχεία.

Με πληροφορίες GRTIMES

Μοιραστείτε την είδηση