Καταγγελία για εκλεκτορικό που «τρέχει» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

3 Min Read

Καταγγελία φέρνει στην επιφάνεια το διαδικτυακό site esos.gr. H συγκεκριμένη καταγγελία αφορά στο Τμήμα Μαθηματικών με έδρα την Καστοριά, ενώ και την προηγούμενη εβδομάδα είχε κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ύστερα από την ανάρτησή του από τον ίδιο τον καταγγέλλοντα.

Όπως αναφέρει το esos.gr: “αστραπιαία” αντέδρασε ο  υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης μετά την καταγγελία που έφθασε στο γραφείο του ότι σε εκλεκτορικό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, από τους 30 υποψήφιους χαρακτηρίστηκαν μη εκλόγιμοι οι  29 και ο ένας που επελέγη είναι γιος του προέδρου του τμήματος  για το οποίο προκηρύχθηκε η θέση».

- Advertisement -

Ο κ. Διγαλάκης δήλωσε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για έλεγχο νομιμότητας των διαδικασιών εκλογής μελών ΔΕΠ του ιδρύματός του, να εξετάσει κάθε στάδιο της διαδικασίας εκλογής και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες που συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα.

Από την πλευρά του  ο πρόεδρος του τμήματος Καθηγητής Ανδρέας Πετράκης, μιλώντας στο esos υποστήριξε πως ο ίδιος δεν έχει καμία συμμετοχή στις διαδικασίες “επειδή, όπως είπε, «το τμήμα στο οποίο είμαι πρόεδρος δεν είναι αυτοδύναμο, όλες οι διαδικασίες και οι αποφάσεις αποφασίζονται από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, όπως η συγκρότηση του εκλεκτορικού, το γνωστικό αντικείμενο της θέσης κλπ.”.

Η απάντηση του πρύτανη Θ. Θεοδουλίδη

Α. Έχω απαντήσει ήδη σε διαμαρτυρίες υποψηφίων για την εν λόγω θέση και την αναρτηθείσα εισηγητική έκθεση και τους έχω καλέσει να αναρτήσουν συμπληρωματικά στοιχεία, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, ώστε αυτά να ληφθούν υπόψη από το εκλεκτορικό. Ως Πρύτανης εμπλέκομαι στην εκλογική διαδικασία στη φάση του ελέγχου νομιμότητας και θα πράξω τα δέοντα ώστε να διασφαλίσω το νόμο και την ακαδημαϊκή δεοντολογία για να προστατεύσω το Ίδρυμα και την αξιοκρατία.

Β. Το φαινόμενο όμως της οικογενειοκρατίας ταλανίζει την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα εδώ και χρόνια. Καλώ όλους να δείξουν την ίδια ευαισθησία και σε άλλα Τμήματα και Ιδρύματα και να μη στοχοποιούν αποκλειστικά το Τμήμα Μαθηματικών και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ειδικά για μια υπόθεση που δεν έχει καν ολοκληρωθεί.

Τι λέει ο καταγγέλλων

Μόλις έλαβα την έκθεση της τριμελούς επιτροπής και την επισυνάπτω γιατί έχει ενδιαφέρον. Από τους 30 υποψήφιους κατάφεραν να χαρακτηρίσουν μη εκλόγιμους τους 29 (τους περισσότερους γιατί δεν είχαμε ένα πιστοποιητικό προϋπηρεσίας που δεν το ζητάει η προκήρυξη και τους υπόλοιπους βγάζοντας τους εκτός αντικειμένου).

Ποιος απέμεινε: κάποιος που έχει πάρει το διδακτορικό του το 2004, έχει γράψει 10 άρθρα και έχει 20 αναφορές συνολικά! Βέβαια δεν είναι τυχαίο μάλλον ότι ο πρόεδρος του τμήματος έχει γράψει διάφορα διδακτικά εγχειρίδια με τον υποψήφιο αυτό (και ένα ακόμα μέλος της οικογένειας). Υποθέτω ότι έχουν δει πολλά παρόμοια τα μάτια σας, αλλά για μένα ήταν μεγάλο σοκ γιατί δεν περίμενα ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τόσο απροκάλυπτα, δεδομένου ότι το επίπεδο των υποψηφίων ήταν υψηλό.

Πηγή: esos.gr

Μοιραστείτε την είδηση