Καταγγελία για «ράλι εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών» στο όρος Άσκιο από το Δήμαρχο Εορδαίας

1 Min Read

Για «ράλι εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο όρος Άσκιο» έκανε λόγο σε συνέντευξη τύπου ο  Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς. Όπως ανέφερε το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχαν πολλές πληροφορίες ενώ πριν από λίγες μέρες δόθηκε σχετική  έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.

«Έχουμε δηλώσει κατ’επανάληψη πως είμαστε αντίθετοι στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών και ανεμογεννητριών  στα όρια του Δήμου Εορδαίας, όχι γιατί είμαστε κατά των ΑΠΕ αλλά γιατί  αυτή η άναρχη ανάπτυξη είναι εις βάρος της περιοχής, εις βάρος επαγγελμάτων όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία αλλά και του τουρισμού (Βλάστη» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κοινό μέτωπο τόσο με τους Δήμους Κοζάνης και Βοίου όσο και με τους συλλόγους της περιοχής.

Παρών στη συνέντευξη και ο  εκπρόσωπος της Ομάδας ΕΟΡΔΑΊΑ SOS Νίκος Βουνοτρυπίδης.ο οποίος έκανε λόγο για «έγκλημα που πολλαπλασιάζεται» τονίζοντας πως αναμένεται να  τοποθετηθούν σε πρώτη φάση  12 ανεμογεννήτριες στο Άσκιο και  άλλες 70 στο Βέρμιο, με πολλές ακόμη να ακολουθούν.

 

Μοιραστείτε την είδηση