Καταγγελία οργανωμένης μεταφοράς αδέσποτων ζώων τα οποία εγκαταλείπονται εντός των ορίων του Δήμου Εορδαίας. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν μεταφορά από όχημα με κρατικές πινακίδες

1 Min Read

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε το φαινόμενο  συστηματικής και οργανωμένης μεταφοράς αδέσποτων  ζώων συντροφιάς (σκύλων), τα οποία στη συνέχεια εγκαταλείπονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Εορδαίας (στην πόλη της Πτολεμαΐδας και στις Τοπικές Κοινότητες). Οι εν λόγω μεταφορές γίνονται κυρίως με κλειστά αυτοκίνητα τύπου βαν  (συνήθως τις μεταμεσονύκτιες  έως και τις πρώτες πρωινές ώρες) και τις πραγματοποιούν άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρουν ζώα από άλλες περιοχές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των αδέσποτων ζώων που χρήζουν περισυλλογής και φροντίδας.

Την προηγούμενη εβδομάδα μας καταγγέλθηκε από πολίτες, οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες, η εγκατάλειψη αδέσποτων σκύλων που μεταφέρονταν από  αυτοκίνητο το οποίο είχε πινακίδες κρατικού οχήματος.

- Advertisement -

Αυτό το γεγονός ο Δήμος Εορδαίας είναι υποχρεωμένος να το καταγγείλει δημόσια ενώ ήδη ζητήθηκε από τις αστυνομικές αρχές-στις οποίες επίσης καταγγέλθηκε τόσο από τον  Αντιδήμαρχο Συντονισμού Κοινοτήτων του Δήμου, Διαχείρισης Δημοτικού Κυνοκομείου και Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων Αναστάσιο Λόφτσαλη  όσο και από πολίτες-να πράξουν τα δέοντα.

Τέλος ενημερώνουμε ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου Εορδαίας θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η συγκεκριμένη παράνομη μεταφορά, καθώς και να επιβληθούν οι εκ του νόμου κυρώσεις.

 

Μοιραστείτε την είδηση