Καταγγελίες για «μαϊμού» ζαχαροπλάστες – Το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Κοζάνης Γρεβενών προειδοποιεί ότι θα λάβει μέτρα

2 Min Read

Εναντίον εκείνων που αναλαμβάνουν παράνομα τη διοργάνωση catering σε εκδηλώσεις, αλλά και την προμήθεια γλυκών για γάμους, βαφτίσεις και άλλα γεγονότα εξέδωσε ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ζαχαροπλαστών Κοζάνης Και Γρεβενών, προειδοποιώντας ότι θα λάβει μέτρα.
Ο Σύλλογος, μέσω του προέδρου Γιάννη Τσαβδαρίδη, προειδοποιεί ότι η Ομοσπονδία του κλάδου θα κινήσει άμεσα διαδικασία, προκειμένου να πατάξει τα φαινόμενα αυτά που απειλούν μεταξύ άλλων και τη δημόσια υγεία.
Όπως δηλώνουν οι ζαχαροπλάστες, είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν νομικά όσους αναλαμβάνουν παράνομα δουλειές, προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.
«Αν τυχόν κάποιος πάθει κάτι δεν θα ξέρει το κοινό εναντίον ποιου να στραφεί» αναφέρει ο κ. Τσαβδαρίδης. Το φαινόμενο των ιδιωτών που δεν διαθέτουν ατομική ή άλλους είδους επιχείρηση και προμηθεύουν κοινωνικές εκδηλώσεις έχει ενταθεί λόγω της κρίσης.
Ο  κ. Τσαβδαρίδης κάνει λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού οι «επιτήδειοι» δεν εκδίδουν τα απαραίτητα παραστατικά, δεν έχουν ISO και δεν πληρώνουν τις εισφορές τους.  Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των ζαχαροπλαστών «οι άνθρωποι αυτοί δεν πληρώνουν εφορία και ασφάλεια και δεν υφίστανται ελέγχους, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους επαγγελματίες, οι οποίοι προσπαθούν να είναι εντάξει ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».
Ανάλογα φαινόμενα συμβαίνουν και στις λαϊκές αγορές που πωλούνται παστάκια και άλλα είδη γλυκών, όπως καταγγέλουν οι ζαχαροπλάστες.

Μοιραστείτε την είδηση