Κατακόρυφη αύξηση της πτητικής δραστηριότητας του αεροδρομίου «Φίλιππος» της Κοζάνης- 14 εκπαιδευτικές πτήσεις την μέρα καθημερινά με τα επτά αεροσκάφη της Egnatia Aviation

3 Min Read

Από το πρωί της 27ης Ιουνίου το αεροδρόμιο «Φίλιππος» Κοζάνης απέκτησε «ζωή» και γύρισε σελίδα. Από τις τρεις τακτικές επιβατικές πτήσεις την εβδομάδα και μερικές γενικής αεροπορίας, εδώ και δυο μέρες η πτητική δραστηριότητα αυξήθηκε κατακόρυφα με 16 πτήσεις την ημέρα λόγω της έναρξης των εκπαιδευτικών πτήσεων της Σχολής Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Πιλότων Egnatia Aviation.

«Όπως είχαμε προγραμματίσει από την αρχή της δραστηριότητά μας στην Κοζάνη, πριν ένα χρόνο, 100 μαθητές θα είναι στη νέα μας βάση και οι πτήσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο. Έτσι και έγινε και από προχθές ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές μας πτήσεις. Υπολογίζουμε μέσα στον Φεβρουάριο να έρθει καινούργια σειρά εκπαιδευόμενων που θα αποτελείται είτε από νέους Ιρακινούς είτε από Ευρωπαίους εκπαιδευόμενους που θα πληρώνουν οι ίδιοι για την εκπαίδευσή τους. Και ευελπιστούμε μέχρι το 2020 να εκπαιδευτούν άλλες τρεις σειρές στην Κοζάνη» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Δημήτρης Λυμπεράκης.

Στο αεροδρόμιο της Κοζάνης βρίσκονται από την Τετάρτη τέσσερα αεροσκάφη Diamond και αύριο Κυριακή θα προσγειωθεί ένα ακόμη. Σε περίπου δεκαπέντε μέρες τον στόλο της εταιρίας στην βάση του «Φίλιππου» θα συμπληρώσουν άλλα δυο αεροσκάφη αυξάνοντας τον αριθμό σε συνολικά επτά.

«Τα πράγματα κυλούν σχετικά ομαλά. Κάθε αρχή έχει πάντα κάποιες δυσκολίες όμως αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. 36 μαθητές ξεκινούν το πρόγραμμα πτήσεων. Οι πτήσεις στην τοπική περιοχή είναι αρκετά καλές και σε αυτό συνεισφέρει η διαθεσιμότητα του εναέριου χώρου γιατί δεν υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία. Οι μαθητές αρχικά σε περίπου 15 πτήσεις εξοικειώνονται με τον αεροσκάφος και μαθαίνουν να απογειώνονται, να προσγειώνονται και να χειρίζονται το αεροσκάφος. Στο τέλος αυτής της φάσης γίνονται οι πτήσεις «σόλο» στις οποίες οι μαθητές πιλοτάρουν το αεροσκάφος μόνοι τους» δηλώνει ο Αρχιεκπαιδευτής της Egnatia Aviation στην Κοζάνη Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Στην βάση της Κοζάνης αυτή τη στιγμή έχει στηθεί το σχετικό γραφείο προετοιμασίας των πιλότων οι οποίοι μεταφέρονται στο αεροδρόμιο με τα λεωφορεία της Egnatia.

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε τις 35 πτήσεις ημερησίως να διπλ

ασιάσουμε δηλαδή το πτητικό μας έργο. Οι μαθητές στο «Flight Planning Room» έχουν όλον τον εξοπλισμό που έχει μια αεροπορική εταιρία για να προετοιμάσουν την πτήση τους και να εκπαιδευτούν και να εξοικειωθούν με όλες τις διαδικασίες που θα συναντήσουν σε μια μεγάλη αεροπορική εταιρία» δηλώνει ο Operation Manager της εταιρίας Νίκος Χατζηγιοβανάκης.

Μοιραστείτε την είδηση