Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

1 Min Read

Ελεύθεροι οι καταστηματάρχες να κάνουν εκπτώσεις όποτε επιθυμούν

Αρχής γενομένης από τον φετινό Νοέμβρη καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, δηλαδή τα εκπτωτικά δεκαπενθήμερα του Νοεμβρίου και του Μαΐου.

Εννέα χρόνια λοιπόν μετά τη θέσπιση των ενδιάμεσων εκπτώσεων με τον νόμο 4177/2013 που προέβλεπε αρχικά την πραγματοποίηση εκπτώσεων το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, για να αυξηθεί στη συνέχεια η διάρκειά τους σε δεκαπενθήμερη, ο εν λόγω θεσμός καταργείται με το άρθρο 6 του νομοσχεδίου.

Ταυτόχρονα αίρεται η απαγόρευση που προέβλεπε ότι προσφορές, εκτός των εκπτωτικών περιόδων, επιτρέπονται σε ποσότητα έως 50% των ειδών που διατίθενται από το κατάστημα. Έτσι, πλέον οι προσφορές απελευθερώνονται πλήρως, υπό την έννοια ότι όχι μόνο θα επιτρέπεται να γίνονται όλο τον χρόνο και για όσες ημέρες επιθυμεί ο έμπορος (με άλλο νόμο φέτος του υπουργείου Ανάπτυξης καταργήθηκε ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή συγκεκριμένης κατηγορίας μέσα σε ένα κατάστημα δεν μπορούσαν να υπερβαίνουν τις δέκα συνεχόμενες ημέρες), αλλά ακόμη και για όλα τα είδη που διατίθενται από το κατάστημα.

Ήδη και στην Κοζάνη κάποια καταστήματα έχουν ήδη προχωρήσει σε εκπτώσεις σε επιλεγμένα είδη τους.

 

Όλγα Τουφεγγοπούλου- www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση