Καταστροφές μήλων και κερασιών στο Μεσόβουνο

1 Min Read

Για τρίτη συνεχή χρονιά οι αγρότες του Μεσοβούνου φαίνεται πως δεν θα εισπράξουν κέρδη από τη σοδειά τους, αφού η έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση του περασμένου Σαββάτου έκανε μεγάλες ζημιές σε μηλιές και κερασιές. Οι ουρανοί άνοιξαν και για μία ώρα έπεσαν πάνω από 62 χιλιοστά βροχής και χαλαζιού.
«Δυστυχώς οι ζημιές είναι μεγάλες κυρίως στα πρώιμα κεράσια και στα μήλα. Αρκετά από τα στρέμματα καλλιέργειας είναι καλυμμένα με αντιχαλαζικά δίχτυα, αλλά και πολλά δεν είναι» λέει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου Γιάννης Ασφαλτίδης, επιχειρώντας να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς.
Την πληγείσα περιοχή επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον προϊστάμενο και ξεκινά άμεσα η υποβολή των αιτήσεων για έλεγχο με προτεραιότητα τα κεράσια που είναι έτοιμα για συγκομιδή.
«Δεν έχει ακόμα τελειώσει η επανεκτίμηση των περσινών ενστάσεων. Είχαμε μεγάλη απώλεια σε κάποιες ποικιλίες» τονίζει ο κ. Ασφαλτίδης, προβάλλοντας το αίτημα των αγροτών του Μεσοβούνου να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ άμεσα στις εκτιμήσεις ειδικά των κερασιών και των πρώιμων ποικιλιών.
«Έχουμε πρόβλημα γιατί είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά χωρίς εισόδημα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ, περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες της περιοχής του.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση