Κατατέθηκε επίσημα αίτημα για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την μετεγκατάσταση της Ακρινής

1 Min Read

Κατατέθηκε σήμερα 19 Ιανουαρίου αίτημα από το τοπικό συμβούλιο Ακρινής για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, με μοναδικό θέμα την μετεγκατάσταση της Ακρινής. Όπως είχε γράψει ο “Χ” στις 9 Ιανουαρίου, το τοπικό συμβούλιο Ακρινής στη συνεδρίαση του αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος να γνωστοποιήσει την εναλλακτική πρότασή του αντί της μετεγκατάστασης.

Ο πρόεδρος του χωριού Θεοχάρης Καζαντσίδης, που μειοψήφησε (θεωρεί τη μετεγκατάσταση μονόδρομο), ζητά από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον δήμαρχο Κοζάνης και τους επικεφαλής των παρατάξεων να επικαιροποιήσουν τις θέσεις του οργάνου ως προς τη στήριξη του αιτήματος της μετεγκατάστασης και να αποφασίσουν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετεγκατάστασης.

Στο αίτημά του ζητά στο έκτακτο συμβούλιο να παρευρίσκονται οι βουλευτές Κοζάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και οι εκπρόσωποι των συλλόγων του χωριού.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Ν. 3937/2011 η ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης της Ακρινής προβλέπεται σε χρόνο που δεν υπερβαίνει τα δέκα έτη. Καταληκτική ημερομηνία για την μετεγκατάσταση θεωρείται η 31η Μαρτίου 2021, η οποία εκπνέει σύντομα.

 

Σωκράτης Μουτίδης-www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση