Κάθε πέρυσι και καλύτερα για την αγορά κρέατος της Κοζάνης-Ικανοποιητική η φετινή καταναλωτική κίνηση αλλά όχι όπως η περυσινή

2 Min Read

Ικανοποιητική ήταν η καταναλωτική κίνηση στην αγορά κρέατος της Κοζάνης τις ημέρες των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Κοζάνης Μάκη Γκιάτα, η αγορά «κρατήθηκε» σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα και το καταναλωτικό κοινό προτίμησε τον παραδοσιακό κρεοπώλη.

«Σε γενικές γραμμές η κίνηση ήταν ικανοποιητική προς το καλό στα κρεοπωλεία μας όχι όμως σαν αυτή πέρυσι την ίδια εποχή. Μην ξεχνάμε πως πέρυσι η εστίαση ήταν κλειστή και είχαμε και περιοριστικά μέτρα κάτι που κράτησε τον κόσμο στα σπίτια τους και η κατανάλωση κρέατος στο εορταστικό τραπέζι ήταν μεγάλη» τόνισε, μιλώντας στον «Χ» ο κ. Γκιάτας.

- Advertisement -

Η φετινή εικόνα που έχουν οι κρεοπώλες είναι ότι η εστίαση λειτούργησε ικανοποιητικά και μειώθηκε η κατανάλωση κρέατος στο σπίτι. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, οι κρεοπώλες κρίνουν πως η περίοδο των Χριστουγέννων κινήθηκε καλά και θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα και την Πρωτοχρονιά.

«Στην Κοζάνη παραδοσιακά αυτό που κινείται πολύ είναι τα γιαπράκια. Επίσης για την Πρωτοχρονιά έχουμε παραγγελίες από νοικοκυρές για την παραδοσιακή κιμαδόπιτα. Φέτος οι προτιμήσεις ήταν τηγανιά, λίγο χοιρινό και αρνάκι. Και τα κρεατοσκευάσματα είχαν αύξηση από νέες νοικοκυρές με προτίμηση στα κρεατικά με γέμιση και καρυκεύματα» πρόσθεσε ο κ. Γκιάτας.

Πήρε την ανιούσα το μοσχάρι

Όσον αφορά στις τιμές, το μοσχάρι αυξήθηκε περίπου 60 με 70 λεπτά το κιλό και από τα 9,80 ευρώ έφτασε τα 10,50 το κιλό. Σύμφωνα με τον κ. Γκιάτα αυτό οφείλεται στις αυξήσεις γενικότερα και κυρίως των ζωοτροφών. Η τιμή του χοιρινού παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και το αρνί από το Πάσχα που είχε αυξημένη τιμή παρέμεινε μέχρι τώρα ψηλά στα 10 με 11 ευρώ το κιλό. «Όσον αφορά στην γαλοπούλα, είναι κάτι που στην Κοζάνη και στην περιοχή μας δεν κινείται τις ημέρες αυτές μιας και ο κόσμος προτιμά τα πιο παραδοσιακά τοπικά προϊόντα» κατέληξε ο κ. Γκιάτας.

Το Σωματείο Κρεοπωλών Κοζάνης για άλλη μια χρονιά καλεί τους καταναλωτές να προτιμούν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία και όχι τα σούπερ μαρκετ.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση