Κάτι τέτοια οι…«προοδευτικοί» τα καταπίνουν

3 Min Read

Όσοι μου κάνουν την τιμή να με παρακολουθούν, εδώ και δεκαετίες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα το έκανα θέμα, ακόμη και αν δεν επρόκειτο ο στόχος, μιας άγριας επίθεσης, να είναι ο γιος μου Αλέξανδρος και το τελευταίο αποκαλυπτικό βιβλίο του, «Η τρίτη Ρώμη», για την ρώσικη επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ελληνισμού. Το έχω κάνει –τα γραπτά μένουν- στο παρελθόν ακόμη και για δημοσιογράφους με την ιδεολογία των όποιων διαφωνούσα, όταν δέχονταν επιθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Πόσο μάλλον όταν εδώ ένα ολόκληρο κράτος επιτίθεται σε έναν συνάδελφο.
Αν αναφέρομαι στο θέμα σήμερα δεν είναι τόσο για την ρώσικη επίθεση, η οποία απλώς λειτουργεί ως παράσημο για την δουλειά του Αλέξανδρου. Διότι επιβεβαιώνει πόσο τεκμηριωμένα είναι τα στοιχεία που παραθέτει, ώστε πράγματι «τους έχουν πονάνε». Όσο για το θλιβερό φαινόμενο της …αφωνίας όλων εκείνων οι όποιοι έσπευδαν να διαμαρτυρηθούν εντόνως, όταν π.χ. ασκείτο κριτική σε καμία Ακριβοπούλου ή κανένα άλλο λιβανιστήρι της «προοδευτικής» παρελθούσης εξουσίας. Ένα φαινόμενο που ευστόχως επισημαίνει από την ιστοσελίδα του ο συνάδελφος Μιχάλης Ιγνατίου, με τον τίτλο «Η ρωσική πρεσβεία επιτέθηκε σε Έλληνα δημοσιογράφο αλλά δεν συγκινήθηκε κανείς».

Αντιγράφω ένα μικρό απόσπασμα:
«Ο συνάδελφος δημοσιογράφος Αλέξανδρος Μασσαβέτας έγραψε ένα βιβλίο για την Ρωσία με τίτλο «Η Τρίτη Ρώμη». Προσωπικά σέβομαι και εκτιμώ τους ανθρώπους που γράφουν βιβλία, διότι είναι μια επίπονη διαδικασία, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για βιβλία έρευνας. Ο συνάδελφος δέχθηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση από την ρωσική πρεσβεία, η οποία τον καθυβρίζει με απίστευτους χαρακτηρισμούς. Και το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί δημοσιεύθηκαν και στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Η ρωσική κυβέρνηση επιτέθηκε σε έναν Έλληνα δημοσιογράφο. Πόσοι διαμαρτυρήθηκαν; Ο εξής κανένας».
Δυστυχώς, εκτός από τους λαλίστατους σε άλλες περιπτώσεις «προοδευτικούς διανοουμένους», άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί και μεταξύ των συνδικαλιστικών ηγετών της ελληνικής δημοσιογραφίας. Όταν δε επικοινώνησα ο ίδιος πήρα την απάντηση: «Δεν μας έχει ενημερώσει κανένας». Οπότε θα περιμένω, τώρα πια που ενημερώθηκαν, από εμένα, να δω πως θα αντιδράσουν. Όχι βεβαίως πως θα …κοκκινίσουν οι υπηρεσίες του Πούτιν από ντροπή η φόβο, αν υπάρξει μια τέτοια αποδοκιμασία. Αλλά τη χρωστάμε στην ερευνητική δημοσιογραφία. Είτε το τελικό προϊόν της είναι ένα ρεπορτάζ, είτε και ένα αποκαλυπτικό βιβλίο.

Μοιραστείτε την είδηση