Κάτω τα χέρια από τον Μπούρινο λέει η Επιτροπή Αγώνα κατά των αιολικών πάρκων

2 Min Read

Κάλεσμα προς τους πολίτες της Σιάτιστας, του Βοίου και ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας, απευθύνουν, η Επιτροπή Αγώνα κατά των αιολικών στο Μπούρινο και ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας, προκειμένου να παραβρεθούν στην έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας, που θα γίνει σήμερα στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Σιάτιστα.
Το θέμα της συζήτησης αφορά στην αίτηση της εταιρείας «PK Energy I.K.E» προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την αδειοδότηση κατασκευής αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 27,3 MW, στην κορυφή Ντρισινίκος του όρους Μπούρινος.
«Καλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται να προστατευθεί ο Μπούρινος να συστρατευθούν μαζί μας» αναφέρει ο Μιχάλης Καραμπατζιάς, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, υπερτονίζοντας την οικολογική σημασία του Μπούρινου. «Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει αυτό το σχέδιο, καθώς μιλάμε για μεγάλη οικολογική καταστροφή» συμπληρώνει.
Πρόκειται για μια νέα απειλή, αναφέρει ο κ. Καραμπατζιάς, που επισημαίνει ότι πρόκειται για ζώνη ειδικής προστασίας του δικτύου Natura. Μάλιστα, κάνει λόγο και για χρήση μεθόδων εξαγοράς συνειδήσεων από την εταιρεία.
«Εκφράζουμε την συντριπτική πλειονότητα και όπως αποτρέψαμε την καταστροφή του Μπούρινου από την εταιρεία ΡΟΚΑΣ ΑΕ, που είχε εκφράσει εδώ και χρόνια το ενδιαφέρον της για την δημιουργία σταθμών στο Μπούρινο, πριν από μερικά χρόνια, έτσι θα κάνουμε και τώρα» λέει ο κ. Καραμπατζιάς.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η παρουσία όλων θα είναι καθοριστική γιατί θα στείλει ηχηρό μήνυμα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πως σύσσωμη η κοινωνία αντιτίθεται σε σχεδιασμούς καταστρατήγησης περιβαλλοντικών όρων που καταστρέφουν το περιβάλλον και κατ΄ επέκταση τον ίδιο τον άνθρωπο.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση