Κατώτερη των περιστάσεων η Περιφερειακή Αρχή και στο θέμα του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, του Γιάννη Στρατάκη

1 Min Read

Κάτω από το βάρος των εξελίξεων και μετά την ψήφιση του Νόμου για την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ)  που προκαλεί κινδύνους συρρίκνωσης του Παν/μίου Δ. Μακεδονίας , επιτέλους το πρόβλημα ήρθε προς συζήτηση στο Περ. Συμβούλιο την Τετάρτη 17-2-21.

Είχε προηγηθεί η έγκαιρη αντίδραση του Παν/μίου και των Πρυτανικών Αρχών με την διοργάνωση Τηλεδιάσκεψης για το πρόβλημα ,πριν βεβαίως την ψήφιση του Νόμου!

- Advertisement -

Επανειλημμένα θέσαμε ως Παράταξη  το θέμα ζητώντας εγκαίρως την συζήτησή του στο Π.Σ., μάταια δυστυχώς ,για να έρθει τελικά κατόπιν εορτής. Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό για  μεγάλα θέματα που απασχολούν την Περιφέρειά μας .

Οι ελπίδες τώρα περιορίζονται στην έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων που θ’ ακολουθήσουν του Νόμου, έτσι ώστε να περιοριστούν οι ζημιές.

Εν μέσω Απολιγνιτοποίησης ,που το Παν/μιο είναι ένας από τους πυλώνες στήριξης της τοπικής οικονομίας την επόμενη μέρα, την ίδια στιγμή οδηγείται σε συρρίκνωση .

Άμεση ενίσχυση και θωράκισή του με πλήρη ανάπτυξη συνολικά και των υπό αναστολή τμημάτων συμπεριλαμβανομένων , είναι αδιαπραγμάτευτη απαίτηση της Δ. Μακεδονίας.

Η Περιφέρειά μας δεν έχει περιθώριο άλλων απωλειών.

https://youtu.be/eRp8vPJznUU

https://www.youtube.com/watch?v=YKD51Q0ruz0&ab_channel=GiannisStratakis

Μοιραστείτε την είδηση