Και με τη…βούλα στην Πτολεμαΐδα η Σχολή Πυροσβεστών- Έλαβε την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα

1 Min Read

Στην Πτολεμαίδα οριστικά θα λειτουργήσει η Σχολή Πυροσβεστών με 93 εισακτέους και 40 εκπαιδευτές , όπως ανακοίνωσε πριν από λίγo ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς έλαβε την υπογραφή του  αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα .  Η σχολή θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα και έχει ενταχθεί στα μηχανογραφικά των πανελλαδικών εξετάσεων για το επόμενο έτος.

“Σήμερα κλείνει ένας κύκλος μεγάλης προσπάθειας” τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης  και έκανε λόγο για ένα “σημαντικό, μοναδικό αποτέλεσμα”.

Ο κ. Καρυπίδης ζήτησε και έλαβε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την  εγκριση  προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο καθώς και  την χρηματοδότηση για ανακατασκευή του κτιρίου από τον Τοπικό Πόρο με 672.000 ευρώ.

Παράλληλα στην Πτολεμαίδα θα γίνει και το  Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο κ. Καρυπίδης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα  που έκαναν λόγο για απώλεια της σχολής και “παρέσυραν και κάποιους αυτοδιοικητικούς που πήγαν να βγάλουν την ουρά τους απέξω” αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη και τις δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Φεβρουαρίου.

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη εξέφρασε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Δακής.

Μοιραστείτε την είδηση