Κεντρική Πλατεία Σερβίων: Σε δοκιμαστική λειτουργία το σύστημα υδάτινου στοιχείου

2 Min Read

Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε το σύστημα υδάτινου στοιχείου της Κεντρικής Πλατείας Σερβίων λίγο πριν την οριστική παράδοση του έργου ανάπλασης.

Στην τελική του μορφή το έργο της ανάπλασης της πλατείας περιλαμβάνει:

- Advertisement -

Μικρή λίμνη

Η μικρή λίμνη στο κέντρο περίπου της συνολικής έκτασης της πλατείας, πολύ κοντά στο διατηρητέο κτίριο και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς. Aναπόσπαστο στοιχείο της λίμνης αποτελεί η πεζογέφυρα που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να τη διαπεράσει και να περπατήσει στους άξονες κίνησης πάνω στους οποίους είναι σχεδιασμένη.

Διαδρομές νερού

Το νερό πριν καταλήξει στη μικρή λίμνη και ανακυκλωθεί, ακολουθεί σύντομες διαδρομές μέσα σε ευρεία κανάλια (πλάτους τουλάχιστον ενός μέτρου). Τα κανάλια αυτά είναι χωροθετημένα στη πορεία κίνησης των επισκεπτών και είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένα, ώστε να μην αποτελούν εμπόδιο, αλλά αντίθετα με κατάλληλα τοποθετημένες «φέτες» κορμών δένδρων που λειτουργούν ως πατήματα να αποτελούν συνέχεια των διαδρόμων.

Μικροί καταρράκτες

Στη πορεία του, από το υψηλότερο επίπεδο της πλατείας (νότιο τμήμα) προς το χαμηλότερο (βόρειο τμήμα), το νερό κινείται σε κατάλληλα διαμορφωμένα μικρά επίπεδα (σκαλοπάτια), δημιουργώντας δύο μικρούς καταρράκτες.

Μικρά σιντριβάνια

Στο υψηλότερο επίπεδο της πλατείας (νότιο τμήμα) και πολύ κοντά στις διαδρομές του νερού στη πορεία του προς τη μικρή λίμνη, έχουν κατασκευαστεί τρία μικρά σιντριβάνια.

Μοιραστείτε την είδηση