Κινδυνεύει με κλείσιμο η ογκολογική του Μποδοσάκειου

3 Min Read

Η δημόσια υγεία στη Δυτική Μακεδονία «νοσεί βαρύτατα»

Σύμφωνα με καταγγελία του Καραπίντσιου Βασίλειου (Επίτιμου Προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών και μέλους της ΕΛΟΚ)  μετατίθεται για λίγες μέρες η μοναδική ογκολόγος του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Οι εκατοντάδες καρκινοπαθείς της Δυτικής Μακεδονίας αναγκάζονται να διακόψουν τις χημειοθεραπείες τους αφού δεν υπάρχει άλλος ογκολόγος σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Φόβοι για οριστικό κλείσιμο της ήδη υποστελεχωμένης ογκολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου  εκφράζονται από τους καρκινοπαθείς και τους συγγενείς τους που σε τέτοια ενδεχόμενο πρέπει να διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα με μια απίστευτη ταλαιπωρία

Είναι αδιανόητο το 2023 να μην υπάρχει ούτε μία ογκολογική κλινική στη Δυτική Μακεδονία πλήρως στελεχωμένη και εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα.

Όμως δεν είναι και η μόνη κλινική που δε λειτουργεί ή υπολειτουργεί στη Δυτική Μακεδονία αφού τα ίδια είχαμε πριν λίγο διάστημα με τις παιδιατρικές κλινικές όπου έχασε τη ζωή του ένα παιδάκι από τα Γρεβενά κατά τη μεταφορά του με χαλασμένο ασθενοφόρο στην Πάτρα.

Αυτή είναι η Ελλάδα του κυρίου Μητσοτάκη! Δεν υπάρχουν λεφτά για τη υγεία και την παιδεία ενώ υπάρχουν άσωτα για να στέλνουν όπλα και πολεμοφόδια στην Ουκρανία και να χρηματοδοτούνται αλόγιστα μια χούφτα τρωκτικά της ολιγαρχίας. 

Δεν δείχνουμε καμιά ανοχή σ’ αυτή την άσχημη και εγκληματική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία στην Περιοχή μας.

Καμιά ανοχή στην εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υποβαθμίζει τη Δημόσια Υγεία προς όφελος του ιδιωτικού τομέα.

 Η “Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία” καλεί όλους τους πολίτες της Περιοχής μας σε εγρήγορση για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Να πάρουν την υπόθεση της Δημόσιας Υγείας στα χέρια τους.

Απαιτούμε:

  • Πλήρη στελέχωση όλων των Κλινικών σε κάθε Νοσοκομείο. Στελέχωση των ΚΥ με δωρεάν πρόσβαση όλου του λαού. Συντήρηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ανανέωση του στόλου, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. 
  • Δημιουργία Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία δημόσιο και δωρεάν, στελεχωμένο από όλες τις εξειδικεύσεις ιατρών και κλινικών. Με ΜΕΘ Παίδων, Νεογνών

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Κοζάνη 18/9/2023

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Μοιραστείτε την είδηση