Κίνδυνος πυρκαγιάς από τις στάχτες από τζάκια και σόμπες

1 Min Read

υτές τις μέρες που τα τζάκια δουλεύουν στο φουλ, οι πολίτες καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που πετούν τις στάχτες. Παρατηρείται το φαινόμενοι κάποιοι να πετούν ζεστά υπολείμματα στάχτης από τζάκια και σόμπες στους κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να οδηγήσει τόσο στην ολοκληρωτική καταστροφή του κάδου, όσο και στην πρόκληση μιας γενικευμένης φωτιάς ακόμη και στο ίδιο το απορριμματοφόρο, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων.

Προκειμένου να μην υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, οι πολίτες καλούνται να αφήνουν για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες τη θερμή στάχτη στο μπαλκόνι ή στην αυλή τους προκειμένου αυτή να κρυώσει και εν συνεχεία να την αποθέτουν με ασφάλεια μέσα στον κάδο των απορριμμάτων, ιδανικότερα σε έναν μεταλλικό και όχι στους πλαστικούς, αφού πρώτα έχει συσκευασθεί σε καλά κλεισμένη σακούλα.

Εναλλακτικά  οι στάχτες μπορούν να χρησιμοποιούνται σε κήπους ή αγρούς διότι αποτελούν ένα πρώτης τάξεως φυσικό λίπασμα και όχι να καταλήγουν αναξιοποίητες στα σκουπίδια.

Μοιραστείτε την είδηση