Κινητικότητα για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης- Συνάντηση με εκπροσώπηση της Ε.Ε. σε πολύ υψηλό επίπεδο στα μέσα του Ιανουαρίου

1 Min Read

Κινητικότητα θα υπάρξει το προσεχές διάστημα στα θέματα της χρηματοδοτικής ενίσχυσης και υποστήριξης της Δυτικής Μακεδονίας και της προετοιμασίας της για την μεταλιγνιτική περίοδο.
Στο πλέον υψηλό επίπεδο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να δώσει το μήνυμα της στήριξης στην Δυτική Μακεδονία μέσω του πολυσυζητημένου Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.
Η επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία έχει «κλειδώσει» για τις 16 Ιανουαρίου, ενώ η ατζέντα θα περιλαμβάνει συζήτηση για τα λεπτομερή στρατηγικά και χρηματοδοτικά πλάνα και τον τρόπο διάθεσης και κατανομής. Η Ε.Ε. επιθυμεί να γίνεται η κατανομή μέσα από τα διαρθρωτικά ταμεία που έχουν συγκεκριμένες αρχές διαχείρισης, ωστόσο ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, πάντως, όπως διεφάνη και στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί, ερχόμενος ακόμα και αντιμέτωπος με την κυβέρνηση.

Μοιραστείτε την είδηση